Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Наступним ВР запропонує ПАПЕРОВІ ПРЕЗЕРВАТИВИ замість ЛАТЕКСНИХ ?..

Перше ніж щось відмінити (заборонити) в усьому цивілізованому світі прийнято пропонувати на заміну якусь реальну альтернативу, але чи буде так в Україні? – Вчора, 1 червня, на засіданні Верховна Рада ухвалила у другому читанні та у цілому законопроєкт, яким забороняється розповсюджувати пластикові пакети у магазинах, аптеках, закладах харчування та надання послуг – у компаній є 9 місяців на адаптацію.

Законопроєкт №2051-1 підтримали 297 нардепів. Він спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану довкілля та благоустрою територій.

Він забороняє розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг надтонких пластикових пакетів, тонких пластикових пакетів та оксорозкладних пластикових пакетів.

Ця заборона до 2023 року не поширюватиметься на біорозкладні пластикові пакети, а також на надтонкі пластикові пакети товщиною до 15 мікрон, що призначені для пакування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, заборонять використовувати маркування “біо”, “біопакет” та “біорозкладний”, ЯКЩО пакети не мають здатності до біорозкладання згідно європейських норм (а чому вони повинні його мати, раз такими не є?!). Крім того, заборонять схиляти споживачів до купівлі пластикових пакетів (досі ж схиляли переважно до споживання алкоголю, наркотиків, інших злочинів))).

Строк адаптації – 9 місяців. Протягом цього часу, кажуть автори закону, з’являться альтернативи: паперові пакети, торбинки багаторазового використання.

Після завершення перехідного періоду заборонені пакети не можна буде розповсюджувати, вони підлягатимуть утилізації. За недотримання заборон передбачено штраф від 1700 до 3400 грн, за повторне порушення – від 3400 до 8500 грн.

Нагадаємо, що юний винахідник із Закарпаття запровадив на практиці виробництво паперу із опалого листя, і зараз, коли юнак приступив до міні промислового виробництва, із цього паперу, як видно з фото, і виготовляють еко-паперові пакети.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Також науковці заявляють, що з 1 га промислових конопель (не підходять для вжитку як наркотик) можна виготовити паперу, як із 10 га лісу. Стільки ж дає й кисню ця рослина. А ось  на вирощування лісу треба десятки років…

Зважаючи, що “пакетний” пластик, поліетилен недалеко стоїть від латексу, з якого виробляють презервативи, які також забруднюють навколишнє середовище: зі стоком каналізації попадають у ріки, а відтіля у моря, де “забивають дихальні шляхи дельфінів та ін. істот“, дивно, що народні депутати не ввели заборону на них і не запропонували паперові презервативи, а поки технологію їх виробництва ще не розробили, як альтернативу використовувати, скажімо, навощені шкарпетки – і аромат стійкий, і дурнів не народжуватиметься…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності