Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

НАТО розробило план на випадок нападу рф, – закупляє памперси?

…Саме так, за жодних обставин Альянс першим у війну із московією не вступить, навіть попри свій статут – українці це вже побачили у випадку з влучанням кацапів ракетами по Польщі, а потім по Румунії…

Країни НАТО схвалили регіональні оборонні плани, в яких описані дії Альянсу у разі нападу рф.

Про це повідомляє The Guardian. Як зазначається, десятиліттями НАТО не бачило потреби у великомасштабних планах оборони, оскільки вело невеликі війни в Афганістані та Іраку і вважало, що деякі пострадянські країни більше не становлять екзистенційної загрози Альянсу.

Але з огляду на те, що найкривавіша війна в Європі з 1945 року йде прямо за межами НАТО, в Україні, Альянс повинен розробити всі можливі сценарії та спланувати оборону задовго до конфлікту з таким противником, як рф.

Регіональні плани складаються з тисяч сторінок секретних військових планів, які описують, як НАТО реагуватиме на російську атаку. Зокрема, Альянс надасть країнам рекомендації щодо модернізації їх збройних сил та матеріально-технічного забезпечення.

Раніше Туреччина блокувала затвердження планів через наявність у них формулювання географічними місцями, таким як Кіпр, але тепер з нею дійшли згоди.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом, у НАТО оцінили загрозу прямого нападу росії на Альянс.

Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що росія не наважиться атакувати Сувальський перешийок на кордоні Польщі та Литви, адже це – територія НАТО, найсильнішого альянсу в історії.

Перед цим у росії заявили, що транспортна блокада Калінінградської області «розв’язує їй руки». Таким чином кремль фактично пригрозив ЄС і НАТО відкритою війною.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності