Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Найзручніше для США назвати ТЕПЕР поцуплені документи “ФЕЙКОМ”

Міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку величезної кількості документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах протягом останніх тижнів.

Про це пише CNN.

Розслідування розпочали після того, як у п’ятницю з’явилися нові документи, що охоплюють широкий спектр питань – від підтримки України з боку США до інформації про ключових союзників США, таких як Ізраїль, що збільшило кількість наслідків і без того тривожних витоків інформації.

«Ми зв’язалися з Міністерством оборони з цього приводу і розпочали розслідування», – заявив представник Міністерства юстиції у Вашингтоні.

У четвер Пентагон заявив, що вивчає це питання після того, як у соціальних мережах з’явилися повідомлення про очевидно засекречені документи про війну в Україні.

«Вони виглядають справжніми», – сказав американський посадовець в інтерв’ю CNN про витік документів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Американські посадовці кажуть, що серйозно ставляться до витоку інформації, проводячи розслідування і працюючи над більш офіційною оцінкою того, що міститься в документах і як вони потрапили в мережу.

Документи, які були оприлюднені в п’ятницю, схоже, були розміщені в Інтернеті протягом останніх кількох тижнів. Вони, як видається, містять секретну інформацію на різні теми – від операцій найманців «Вагнера» в Африці та шляхів надання Ізраїлем летальної допомоги Україні до розвідувальних даних про зв’язки Об’єднаних Арабських Еміратів з росією та занепокоєння Південної Кореї щодо надання боєприпасів США для використання в Україні.

Раніше Міністерство оборони Франції заперечило присутність французьких солдатів в Україні, про що нібито свідчать документи, які приписують Пентагону і які потрапили в кацапській мережі.

Також нагадаємо, що радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк натякає, що матеріали про підготовку українського контрнаступу, які з’явилися в мережі як нібито витік секретних військових документів, є підробкою, створеною московитською розвідкою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так само українські журналісти в США, буцімто посилаючись на свої джерела в тамтешній владі, повідомляють, що документи є фейковими, бо багато опублікованих матеріалів подано у вигляді фото друкованих паперових документів, коли в США їх уже не друкують, а подають виключно в електронному варіанті. Та хіба електронний носій не є зручнішим для копіювання і викрадення?..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності