Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Німеччина (Меркель) проти членства України в НАТО

Уряд Німеччини “стримано відреагував” на прагнення Києва якнайшвидше отримати План дій щодо членства (ПДЧ) в Північноатлантичному альянсі (НАТО), а точніше, пропутінська Німеччина, як і Угорщина, вкрай не бажають бачити Україну в НАТО, на відміну від США…

Подальші кроки щодо членства України в Альянсі поки не на порядку денному, кажуть в уряді Німеччини, водночас лицемірно наголошуючи на рішучій підтримці Києва перед лицем загрози російського вторгнення…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Як зазначила у середу, 7 квітня, представниця федерального уряду Ульріке Деммер (Ulrike Demmer), Україна “є дуже цінованим та багаторічним партнером НАТО”, а сам Альянс принципово сповідує “політику відкритих дверей”, однак “подальші кроки стосовно членства на даний час не стоять на порядку денному“, – цитує інформагенція AFP.

Водночас Деммер висловила “занепокоєння” німецького уряду через загострення у відносинах між Росією та Україною та пересування російських військ у регіоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією, особливо за переміщенням російських підрозділів, та закликаємо сторони до стриманості та негайної деескалації“, – зазначила Деммер.

Вона також наголосила на підтримці “суверенітету та територіальної цілісності України” з боку Берліна та вказала на заяви НАТО, ЄС та інших країн-партнерів, які висловили занепокоєння через посилення російських військ поблизу кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Федеральний уряд поділяє цю стурбованість і повідомив про неї також Москву“, – зауважила Деммер.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс раніше цього дня заявив, що Вільнюс запропонує союзникам по НАТО надати Україні ПДЧ в Альянсі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми маємо незабаром звернутися до колег із листом, щоб ще раз розглянути можливість надання ПДЧ Україні“, – сказав Ландсбергіс на пресконференції 7 квітня.

За словами Ландсбергіса, Литва почала погоджувати питання відповідного звернення з іншими державами Балтії. На думку міністра, надання Україні ПДЧ стало б “сильним сигналом для Росії про те, що Україна обирає трансатлантичний напрям, і це отримало відгук серед країн НАТО“.

Нагадаємо, напередодні у телефонній розмові з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом президент України Володимир Зеленський зазначив, що для Києва у відносинах з НАТО найбільш актуальним питанням є можливість отримання ПДЧ. За його словами, “НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі”, а “ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ“.

Останніми днями у західних столицях неодноразово висловлювали занепокоєння щодо пересування російських військ поблизу кордону з Україною, а також через загострення бойових дій на Донбасі, вимагаючи від Москви пояснень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності