Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Німеччина “визнає” свою провину у війні в Україні і готова взяти на себе роль лідера у сфері безпеки ЄС, – “ліверна ковбаса” Шольц

Нарешті канцлер Німеччини Олаф Шольц визнав, що його країна неправильно відреагувала на російську анексію Криму 2014 року і відразу ж німецьку провину спробував скинути на плечі усієї світової спільноти:

Він зазначив, що якби світова спільнота була більш скоординована та потужно відреагувала б на захоплення півострова, то Україна “не заволоділа б так сильно помислами путіна”, повідомляє Bild.

“Німеччина готова взяти на себе роль лідера у сфері безпеки Європи. “Бундесвер має стати фундаментом неядерної оборони в Європі та найкраще оснащеною армією в Європі”, – заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на конференції Бундесверу в Берліні у п’ятницю, 16 вересня.

Він назвав Росію головною загрозою для НАТО та закликав Європу взяти на себе більше відповідальності в Альянсі.

Водночас голова МЗС України розкритикував уряд Німеччини за те, що він продовжує утримуватися від постачання до його країни бойових танків та бронетранспортерів.

Нещодавно обіцяні бронетранспортери «Дінго» – це «не те, що нам найбільше потрібно», – сказав Дмитро Кулеба газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Після аналогічного докору Володимира Кличка з приводу того, що Німеччина зволікає з постачанням танків та іншої зброї Україні, канцлер Шольц знову пообіцяв збільшити підтримку, повідомляє Radio Essen.

Зокрема, він підтвердив, що Німеччина поставить Україні ще дві системи залпового вогню Mars і 50 бронетранспортерів Dingo. А також самохідні гаубиці, ППО, танк «Гепард», ЗРК «Іріс-Т».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності