Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Німецький міністр визнає провину ФРН у повномасштабному нападі рф на Україну, але один – в полі…

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман днями ніби на підтвердження того, що ще весною говорив найавторитетніший світовий експерт Едвард Люттвак, заявив, що політика країни щодо будівництва газопроводу «Північний потік 2» зробила внесок у розв’язання війни в Україні.

На думку міністра юстиції Німеччини Марко Бушмана, політика Ангели Меркель після анексії Криму значною мірою призвела до війни в Україні. Про це він сказав в інтерв’ю Welt.

«Наскільки ми знаємо сьогодні, те, що ми, німці, проштовхнули газопровід “Північний потік 2” після анексії Криму, було нашим внеском у розв’язання війни в Україні», – йдеться у його повідомленні.

Міністр заявив про структурні паралелі в безпековій ситуації в Європі сьогодні і в 1938 році.

“Ми маємо справу з диктаторамИ, які висувають територіальні претензії. І які розраховують на те, що західні демократії залишать їх під тиском. Тоді вважалося, що мова йде про Чехословаччину. Так само багато хто вважав, що йдеться про Крим. Або потім про Україну. Але це не так. Тут атакована вся наша система цінностей”, – сказав Бушман.

За його словами, політикою замирення нічого не можна досягти.

Він також згадав про масовані російські дестабілізаційні операції в країнах Балтії.

“У разі нападу на наших партнерів по НАТО там, ми фактично стали б стороною збройного конфлікту через зобов’язання НАТО щодо надання допомоги”, – зазначив він, явно натякаючи на можливу нерішучість ФРН в разі, якщо така ситуація дійсно станеться…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель минулого тижня заявила, що не вважає помилковим своє рішення збільшити закупівлю природного газу в росії, стверджуючи, що тоді це було вигідніше за скраплений природний газ (газ, запаси якого в Україні перевершують природні запаси в росії, і про намір добувати який в Україні заявили США та Великобританія в 2013 році незадовго до Революції Гідності, проти цього наміру тоді найбільше чомусь виступала ВО “Свобода”).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності