Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Німецьке МЗС: ПП2 не відповідає вимогам ЄС, – вітер міняє напрямок

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок повідомила, що проект російського газопроводу «Північний потік-2» поки не відповідає вимогам ЄС. І це є причиною призупинення процесу сертифікації трубопроводу.

Про це міністр закордонних справ Німеччини повідомила в інтерв’ю газеті La Stampa.

«Наш федеральний уряд чітко вказав в угоді про коаліцію, що енергетичні проекти в Німеччині повинні відповідати європейським вимогам, що поширюється і на „Північний потік — 2“. Але наразі цього немає, тому процес сертифікації припинено», — каже міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

ЧИТАЙТЕ МІЖ РЯДКАМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Бербок зазначила, що уряд Німеччини поділяє підхід, який закріпили у спільній декларації зі США, згідно з яким «щодо Росії будуть вжиті ефективні жорсткі заходи разом із європейськими партнерами у разі використання Москвою енергетики як зброя або будь-які агресивні дії в Україні».

Раніше у Росії допустили, що «Північний потік-2» може не пройти сертифікацію. Глава Держдепу США Ентоні Блінкен зазначив, що газопровід може не запрацювати у разі агресії проти України.

Сертифікацію «Північного потоку-2» у Німеччині зупинили ще наприкінці листопада.

Нагадаємо, 10 вересня «Газпром» оголосив про завершення будівництва «Північного потоку-2». Добудова газопроводу «Північний потік-2» ще не означає, що він вже зможе запрацювати, на запуск може піти мінімум 6−8 місяців, зазначили в Операторі ГТС України.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності