Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ногою на горлі Софії і далі стоїть Альоша, – в “…Болгарии русский солдат”

Болгарія відмовилася постачати зброю в Україну через суперечки у парламенті.

Про це  повідомляє Bloomberg.

Як пише видання, Болгарія обмежила свій внесок в оборону України гуманітарною допомогою, надавши лише каски і бронежилети.

У парламенті Болгарії не можуть прийти до єдиної думки у питанні постачання зброї в Україну. Зокрема, проросійські налаштовані соціалісти виступили проти, заявивши, що вийдуть з коаліції, якщо військова техніка буде відправлена в Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас правоцентристська партія “Демократична Болгарія” також пригрозила виходом з коаліції, якщо уряд не допоможе Україні.

Саме тому, прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков заявив, що “Болгарія занадто близька до конфлікту”, щоб відправляти зброю в Україну.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 19 квітня перебував у Болгарії з офіційним візитом за дорученням президента Володимира Зеленського шукати кроки для досягнення миру в Україні.

Зокрема, очільник МЗС неодноразово звертався до болгарського уряду, закликаючи залишатися “на правильній стороні історії”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності