Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Олдершотська бригада SAS поспішає на допомогу Україні…

Британія формує сили швидкого реагування, які мають бути готові до перекидання в Україну. Таке рішення було ухвалено після доповіді спецслужби МІ6 прем’єр-міністру країни про загрозу нападу РФ.

Про це повідомляє британське видання The Mirror із посиланням на джерела. Вони розповіли, що британське командування вже займається підготовкою відповідного загону бійців, куди входять військовослужбовці Особливої ​​повітряної служби (Special Air Service, SAS), полку спеціальної розвідки Paras, медики, інженери, зв’язківці та близько 400 військовослужбовців з 16-ї десантно-штурмової бригади, що базується в Олдершоті, Хантс. Підрозділи SAS та парашутного полку були попереджені, що вони можуть бути відправлені до України протягом кількох годин.

«Підрозділу високої готовності бригади було сказано, що його, можливо, потрібно буде розгорнути у дуже короткі терміни. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє спорядження упаковане, і вони готові летіти в Україну і або приземлитися, або стрибнути з парашутом – вони готові до обох варіантів», – вказало джерело.

Високопоставлені співрозмовники видання у в британському оборонному відомстві підтвердили, що сотні парашутистів за підтримки артилерійських підрозділів можуть вирушити до регіону протягом 36 годин після наказу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготовка почалася після того, як глави оборонних відомств та глава МІ-6 повідомили прем’єр-міністру, що президент Росії Володимир Путін становить явну та реальну небезпеку для України та Заходу. А високопоставлений військовий офіцер Великобританії генерал сер Нік Картер попередив, що існує більший ризик початку війни між Заходом та Росією, ніж будь-коли з часів холодної війни.

Раніше офіційні особи США попередили європейських союзників про можливий напад, який стане кульмінацією тривалої ворожнечі Кремля з Україною.

Нагадаємо, що між старими англо-саксонськими островами та їх колишньою американською колонією попри показову дружбу давно ведеться підкилимна гра за сфери впливу у Східній Європі та Україні зокрема, з допомогою якої можна намагатися впливати на непідконтрольного їм Путіна, оточення якого уже давно обзавелося  маєтками не так у США як у Лондоні та околицях.

Нагадаємо, 30 жовтня американське видання The Washington Post з посиланням на неназвані джерела, опублікувало інформацію про нарощування військової сили і передислокацію військ у безпосередній близькості до кордонів з Україною. Передусім, йшлося про накопичення військ на території полігону поблизу російського міста Єльня – т.зв. «Єльнінського полігону».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Міноборони України спростували цю інформацію. Відомство повідомило, що станом на початок листопаду біля українського кордону і в ОРДЛО, зосереджене угруповання військ агресора загальною чисельністю близько 90 тисяч людей. До їх складу входять війська 8-ї, 20-ї армій Південного та Західного військових округів, сил і засобів Чорноморського флоту РФ. Крім того, поблизу українського кордону базуються окремі з’єднання і частини 4-ї, 6-ї армій Військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Повітряно-космічних сил Збройних сил РФ.

Додамо, що 26 жовтня упродовж дня бойовики обстрілювали позиції сил ООС, внаслідок чого двоє військових отримали поранення, а один із них загинув.

Для придушення вогневої активності окупантів, ЗСУ вперше застосували турецький безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2. Апарат не перетинав лінії розмежування і керованою бомбою з відстані 15 кілометрів знищив одну гаубицю російсько-окупаційних військ.

У відповідь на атаку, Росія призупинила імпорт мандаринів з Туреччини. А США зазначили, що Україна законно використала Bayraktar TB2 у відповідь на симетричні дії російських окупантів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності