Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ОТАКОЇ – Варшава блокує €18 млрд допомоги Україні від ЄС

Польща заблокувала в Європейському Союзі пакет допомоги Україні, в який входило 18 млрд євро.

Про це повідомило Politico із посиланням на чотирьох дипломатів ЄС.

Ввечері 14 грудня відмовилася підтримати пакетну угоду про виділення 18 млрд євро допомоги Євросоюзу Україні, а також два рішення щодо Угорщини через занепокоєння з приводу окремого плану мінімальної ставки корпоративного податку.

«Є велике розчарування в тому, що Польща ставить під загрозу допомогу Україні, блокуючи мінімальний податок», – сказав один із дипломатів ЄС.

Серед чотирьох заблокованих документів у пакеті: допомога Україні, план витрат Угорщини в межах фонду відновлення ЄС після пандемії, рішення про заморожування 6,3 млрд євро для Будапешта і податкова реформа.

Очікується, що Моравецький тепер винесе це питання на зустріч лідерів ЄС у четвер у Брюсселі. Крайній термін ухвалення документа продовжено до четверга, але точного часу не називають.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За умовами пакета, якщо на один із чотирьох пунктів буде накладено вето, як нині на мінімальну ставку податку з боку Польщі, то всі чотири питання не пройдуть.

Польща блокувала ставку мінімального податку протягом кількох місяців.

Нагадаємо, у Варшаві запрацював центр Дія.Бізнес: як отримати консультацію, почати свій бізнес та працевлаштуватись у Польщі.

Польща залишається головним напрямком економічної міграції для українців – дослідження.

Українці у Польщі з початку війни заснували тисячі компаній.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗАЗНАЧИМО, Українці у Польщі виплатили майже стільки ж податків, скільки Польща витратила на допомогу українцям:

Дані Bartosz Marczuk та Польського фонду розвитку.Цаплієнко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності