Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Після поїздки Нуланд в Москву треба скликати Н4

Лідери (т.зв. агенти Кремля) країн нормандського формату не змогли узгодити проведення саміту по Донбасу. Домовленості за підсумками зустрічі дворічної давнини в Парижі не виконані.

Вирішено обмежитися переговорами на рівні глав МЗС України, Німеччини, Франції та Росії – щоб вони, а не глави держав, проводили зустріч.

На цьому тижні був організований, можливо, останній у поточному році переговорний ривок в нормандському форматі з метою організувати зустріч на вищому рівні.

11 жовтня спочатку на трьох, у режимі відеоконференції, поговорили канцлер Німеччини агент Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський. Потім німецький і французький лідери зателефонували російському президенту Володимиру Путіну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Питання проведення саміту, який під завісу кар’єри на посаді канцлера хотіла б встигнути провести в Берліні Ангела Меркель, був під час дискусій основним. Саміт згадується в прес-релізах офісу президента України і Кремля.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

«Обговорено подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовка до проведення чергового саміту «нормандської четвірки», – повідомила українська сторона.

У російській версії про підготовку зустрічі не йшлося.

«Домовлено продовжити по відповідних каналах вивчення передумов до можливої організації в разі доцільності «нормандського» саміту», – поінформував Кремль.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що зустріч «нормандської четвірки» до закінчення каденції нинішнього канцлера Німеччини Ангели Меркель може пройти в онлайн форматі.

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що він повністю готовий до нормандської зустрічі міністрів.

Раніше ми писали, що Україна хоче винести на переговори в нормандському форматі ще одне питання. Воно стосується запуску російського газопроводу «Північний потік-2».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності