Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ПОЛЬЩА “ПРОБАЧИЛА” УКРАЇНІ ЄВРОБАЧЕННЯ, АЛЕ НЕ ЗАБУЛА, – з візиту Дуди до Києва (фото)

Президент Польщі Анджей Дуда, перебуваючи минулими вихідними в Києві, пожартував над ситуацією з “Євробаченням-2022” під час звернення до ВР: “Ніхто не може порушити нашої єдності. Ні ворожі політики, ні іноземні агенти, ні журі на Євробаченні”.

 

Отож, якщо Президент Польщі під час візиту все ж згадав про цей ганебний для України випадок, значить, що Польща з політичної необхідності хоч і пробачила українцям це, але не забуде і пам’ятатиме ще доволі довго…

Це також доводять колажі у польських соцмережах та їхніх ЗМІ (див. нижче)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, попри те, що Україна впевнено перемогла на «Євробаченні-2022», цей конкурс несподівано спровокував внутрішньоукраїнський скандал. Глядачі та користувачі мережі обурилися оцінками наших членів журі учасникам від інших країн. Зокрема, найбільші дискусії викликав той факт, що українське журі не дало жодного балу Польщі.

Учасник від дружньої до України держави Крістіан Охман чуттєво виконав композицію River та зворушив глядачів конкурсу: він впевнено пройшов у фінал. Проте вже у самому фіналі українське журі не оцінило його композицію, хоча глядацьке голосування дало полякові найвищі бали. Українці врахували не лише талант виконавця та його пісню, а й те, що Польща прихистила найбільше біженців з початку нападу Росії й всіляко підтримує нашу боротьбу з агресором та вступ до ЄС. Так само українське журі “подякувало” й Литві.

Тож президенту Зеленському не завадило б звернути свою увагу на те, хто і як відбирає українських представників до журі у пісенно-політичному, де друге слово є головним, конкурсі Євробачення, та внести їх до чорного списку…

Хто входив у журі від України:
Цього року головою журі став український продюсер, саунд-продюсер, аранжувальник, звукорежисер, музичний продюсер телевізійного шоу Х-Фактор (9 та 10 сезон) Вадим Лисиця.
Загалом, до складу журі увійшло п’ятеро членів. Крім Лисиці, бали фіналістам ставили:
Андрій Капраль – співак, соліст вокальної формації «Піккардійська терція», аранжувальник, автор пісень, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі музичного мистецтва, заслужений артист України.
Ірина Федишин – українська виконавиця, популярна співачка, учасниця вокальних шоу. Одна з найбільш гастролюючих артисток країни.
Андрій Яцків – мультиінструменталіст, диригент, художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії, отримав відзнаку Gremmy як продюсер за найкращий саундтрек 2019 року до серіалу «Чорнобиль».
Лук’ян Галкін – український кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA:Культура, головний редактор та співзасновник інтернет-медіа Moviegram, лектор освітніх заходів з питань кіно.
Речницею «Євробачення-2022» від України була солістка гурту Go_A Катерина Павленко.
Національні журі кожної країни-учасниці «Євробачення» голосують під час генеральних репетицій за день до першого чи другого півфіналу та фіналу. Глядачі голосують у прямому ефірі після всіх виступів.

 

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності