Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Помаранчевий Майдан у США, є вбиті, – до Вашингтона вводять нацгвардію (відео, фото)

У Вашингтоні розпочався “Майдан”. Тисячі білих протестувальників, які незадоволені махінаціями із підрахунками на виборах президента, штурмували Капітолій та захопили Сенат, таким чином не давши сенаторам затвердити Джо Байдена в ролі президента США (двогодинне відео розгортання подій дивіться наприкінці статті).

Обраний президентом США за результатами сумнівного підрахунку голосів Джо Байден звернувся до поки чинного  президента Дональда Трампа із закликом виступити на телебаченні і закликати своїх прихильників припинити штурм Капітолія.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

 

Діючий президент США Дональд Трамп закликав усіх, хто перебуває у будівлі Конгресу, куди увірвалися його прихильники, поводитися мирно. Також він записав звернення, в якому закликав своїх прихильників розійтися по домівках:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я знаю ваш біль, я знаю, що вам боляче. У нас були вибори, які у нас вкрали. Був значний відрив на цих виборах, і всі про це знають – особливо протилежна сторона. Але тепер вам треба іти додому. Нам потрібен мир. Нам потрібні закон та порядок. Ми маємо поважати наших чудових правоохоронців. Ми не хочемо, щоб хтось постраждав. Це дуже складний час. Ніколи не було такого часу, коли відбувалося б таке – вони просто забрали це у всіх нас, у мене, у вас, у нашої країни. Це були підтасовані вибори, але ми не можемо підігравати цим людям. Нам потрібен мир. Тож ідіть додому. Ми вас любимо. Ви дуже особливі. Ми бачили, що відбувається – як ставляться до інших, до тих, хто настільки поганий та злий. Я знаю, що ви відчуваєте. Тепер ідіть додому і ідіть додому з миром“, – відзначив президент США Трамп.

У середу прес-секретарка Білого дому Кейлі Макенані заявила, що до Вашингтона за наказом президента США Дональда Трампа прибуває Національна гвардія США та інші федеральні безпекові служби.

Ми повторюємо заклик президента Трампа проти насильства та до того, щоб лишатись мирними“, – твітує речниця Білого дому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше журналісти повідомили, що спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі закликала ввести до Вашингтона Національну гвардію США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Вашингтоні, де раніше у вівторок президент США Дональд Трамп виступив перед тисячами своїх прихильників і заявив, що ніколи не визнає поразки на виборах, протестувальники прорвали кордони поліції та вдерлись до будівлі Капітолію.

Серед протестувальників помічені російськомовні, які кричали при штурмі будинку “Смелей, смелей!”. Відео:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згодом у будівлю Капітолія увійшли силовики спеціального призначення.

Журналіст Джейк Шерман повідомив у Twitter, що наводити лад у Капітолії прибули спецпризначенці з ФБР, поліції, Національної гвардії.

Він опублікував відео, на якому коридорами будівлі йдуть силовики спецзагону ФБР з автоматами.

Американський канал CNN повідомив про постраждалих під час перестрілки у Конгресі. Зокрема, у груди поранили жінку-військового ветерана Ешлі Баббіт із Сан-Дієго, яка пізніше померла.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згодом з’явилось відео моменту пострілу в прихильницю Трампа, яка проривалась у внутрішні приміщення Капітолія.

Повідомляється ще про трьох загиблих та десятки поранених з боку мітингарів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мерка Вашингтона оголосила у місті комендантську годину, починаючи із 18:00.

Чинного віцепрезидента США Майкла Пенса, який приїхав до Капітолія для визнання перемоги Байдена на виборах, евакуювали з будівлі після початку її штурму.

Також переляканих найбільш впливових конгресменів США з числа прибічників Байдена терміново евакуювали на прилеглу до Вашингтону військову базу “Форт Макнейр”.

“Форт Леслі Макнейр” — одна з військових баз армії США, яка розташована на краю півострова Базард-Пойнт на злитті річок Потомак і Анакостія в федеральному окрузі Колумбія. Форт був заснований в 1791 році, як Вашингтонський арсенал, існує понад 200 років. Форт має ім’я американського генерала Леслі Макнейр, який загинув у роки Другої світової війни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А годину тому Конгрес і Сенат США на спільному засіданні без жодної дискусії, щодо можливої фальсифікації виборів затвердили Джо Байдена новообраним президентом Америки.

Дональд Трамп вже заявив, що мирно передасть владу Джо Байдену 20 січня.

Протести у столиці США тривають…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності