Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Понад тисяча іноземних компаній й далі годуватимуть в росії її військову машину

На восьмому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну на території країни-агресора продовжують працювати 1169 міжнародних компаній, попри те, що багато компаній все ж пішли з росії.
Про це йдеться в дайджесті Київської школи економіки (KSE).

38,4% компаній вже заявили про вихід з ринку, 40,2% залишаються на російському ринку, 17,1% вичікують і тільки 4,3% повністю вийшли.
Скоротили, призупинили або припинили свою діяльність в росії 1612 іноземних компаній. Скоротили поточні угоди та призупинили нові інвестиції 497 брендів. Згорнули російські операції – 1115 компаній, а здійснили вихід з рф тільки 126.

Бренди, що вже повністю вийшли з рф, мали не менше 267 тис.персоналу, $29,3 млрд річного доходу, $12,2 млрд капіталу і $28,7 млрд активів.
У компаніях, які оголосили про повний вихід, працювало 132 тис.осіб. У них було $33,3 млрд річного доходу, $17,8 млрд капіталу і $19,7 млрд активів.
Компанії, що призупинили свою діяльність на російському ринку, мали 216 тис.співробітників, річний дохід у розмірі $57,5 млрд., $30,0 млрд. капіталу і $25,0 млрд. активів.

Найбільша кількість компаній, що залишаються в росії, належать США, Німеччині та Великій Британії.

Серед галузей, в які входить найбільше компаній, що залишаються в росії лідирують FMCG, фінанси та платежі й ІТ.
Нещодавно шведський забудовник Bonava підписав угоду про продаж бізнесу в росії. Угода має завершитися у найближчі півроку.
Японська автомобільна корпорація Nissan Motor, яка є одним із лідерів світового автопрому, у вівторок, 11 жовтня, оголосила про повний вихід із російського ринку та продаж своїх російських активів.
Канадська  корпорація IMAX, яка спеціалізується на кінотехнологіях, з 1 червня повністю пішла з російського ринку, але про це стало відомо лише зараз.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності