Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Попри небезпеку війни понад 30 тис. хачидів прагнуть на паломництво до Умані

За оцінкою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, понад 30 тисяч паломників-хасидів мають намір приїхати у вересні в Умань на Рош га-Шана.

«Попри наполегливі рекомендації паломникам максимально утриматися від прощі до Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку Росії, хасиди сприймають цю подорож як свій релігійний обов’язок. Природно, що приїзд такої кількості прочан у воюючу країну потребує серйозних безпекових, логістичних, медико-санітарних та інших заходів з боку державних органів», – повідомляє Державна служба України з етнополітики та свободи совісті.

Представники міської та обласної влади, силових структур, прикордонники, дипломати та митники поінформували про готовність прийняти понад 30 тисяч паломників.

Згідно з повідомленням служби, мер Умані Ірина Плетньова зазначила, що убезпечити укриттями від обстрілів таку кількість людей, до того ж сконцентрованих на відносно малій площі, практично неможливо.

Однак, зазначають, що і центральні, і місцеві органи влади накопичили значний досвід організації прощі й зуміли врегулювати питання, які здавалися нерозв’язними. Цьогоріч для паломників-хасидів в Умані організували сайт та гарячу лінію.

Черкаська обласна військова адміністрація рекомендує паломникам максимально утриматись від відвідин Умані на юдейське свято Рош га-Шана. Це пов’язано з війною, регулярними масованими обстрілами України та можливими провокаціями з боку росії, повідомив глава ОВА Ігор Табурець.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У минулому році кілька десятків сімей хасидів із росії не приїхали на святкування єврейського нового року.

15 вересня в Умані обмежили доступ до місця паломництва брацлавських хасидів. З 19 по 30 вересня у місті діяли посилені заходи безпеки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності