Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Повії Австрії й Німеччини, єднайтеся! – МЗС Австрії проти членства України в ЄС, а дойчінтелектуали закликають Україну капітулювати

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шелленберг вважає, що Україні не варто пропонувати членство в Євросоюзі, як розуміємо, глава МЗС Австрії не вправі робити такі висловлювання публічно самостійно, а значить він висловив позицію Австрії.

Про це він заявив у виступі 14-му саміті європейських медіа в Лех-ам-Арльберзі.

Зокрема, міністр вважає, що Україна не повинна отримати статус кандидата у червні, як на те розраховує президент Зеленський.

Він обгрунтував свою позицію тим, що є держави Західних Балкан, які проходили значно довший шлях до кандидатства.

Австрійське видання Heute наводить також слова Шалленберга про те, що Україні в принципі не варто ставати членом ЄС, навіть у подальшому. Він висловився за “інший шлях” для України, ніж повне членство.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами міністра, повинні бути також інші моделі, ніж вступ України до ЄС, доєднання до Єдиної економічної зони ЄС або просто збереження чинного рівня Угоди про асоціацію. Шалленберг закликав до більшої гнучкості в пошуку механізмів зближення України та ЄС.

Проте, він безперечно “підтримав” подальше поглиблення відносин ЄС з Україною. “Ми експортуємо наш західний спосіб життя”, – пояснив цей австрійський ліберал-соціаліст, що одним словом звучить як “лібераст”

Водночас низка німецьких колишніх політиків, інтелектуалів та лідерів думок оприлюднили відкрите звернення до уряду Німеччини, зміст якого полягає, по суті, в примушенні України у капітуляції.

Текст листа було опублікований на сторінках Berliner Zeitung.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це звернення, як відзначає німецьке видання, стало реакцією на більш поширені вимоги ЗМІ та громадськості щодо захисту України та надання Києву важкого озброєння. Натомість, його автори вимагають протилежного і мають на меті посилити чинну позицію уряду Олафа Шольца.

Лист грунтується на тезах, що часто лунають від представників держави-агресора. Автори звернення вважають, що постачаючи зброю в Україну, Німеччина та інші країни НАТО “де-факто зробили себе стороною війни”, а агресія проти України є “полем битви між НАТО і Росією за безпековий порядок в Європі”. Вони також вважають, що існує потреба задовільнити “законних інтересів безпеки Росії”.

Головна ідей листа – Україна все одно програє, тому її треба примусити капітулювати.

“Незважаючи на повідомлення про успіхи української армії, вона значно поступається російській і має мало шансів виграти цю війну. Ціною тривалого військового опору, незалежно від результату, буде більше зруйнованих міст і більше втрат серед українського населення”, – вважають автори і закликають “допомогти” Україні проти її волі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ми закликаємо уряд Німеччини, країни ЄС та НАТО припинити постачання зброї українським військам та заохочувати уряд у Києві припинити військовий опір”, – йдеться у документі.

Пропонується, зокрема, змусити Україну терміново вивести армію з Києва, Одеси та Харкова, щоби запобігти їхньому руйнуванню. Умовою української капітуляції вони пропонують зробити нейтралітет, визнання Криму російським та дозвіл на “незалежність” Донбасу.

Лист підписали 18 осіб – інтелектуалів, лідерів думок (як-то письменниця та журналістка Даніела Дан, один з ключових співаків Німеччини  Александер Векер) і колишніх політиків та дипломатів , у тому числі троє ексчдепутатів Бундестагу – Ентьє Фольмер (“Зелені”, учасниця російських “Петербурзьких діалогів”), Норман Пех та Люк Йохімсен (партія “Ліві”, відома проросійською спрямованістю), а також чинний член “комітету з цінностей” правлячої Соціал-демократичної  партії Німеччини Ганс Міссельвіц.

Як повідомлялося, Німецька компанія просить в уряду дозвіл на постачання 100 БМП Marder для української армії. Між тим, російська маріонетка з часів Штазі канцер Німеччини Олаф Шольц проти надання важкого озброєння для ЗСУ, навіть попри те, що декотрі депутати Бундестагу за це погрожують йому імпічментом. Тому, можна вважати, що це відкрите звернення до уряду проросійських “інтелектуалів” Німеччини писалося, якщо не під його диктовку, то з його відома, мабуть, точно…

Ну, а в другому турі президентських виборів у Франції помірковано-проросійський Еммануель Макрон переміг радикально-проросійську Марін Ле Пен… Тому бувалі дипломати рекомендують усім ще раз переглянути популярну  у роки дитинства Макрона еротичну кінострічку Еммануель-2:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше президент ЄвроРади Шарль Мішель в інтерв’ю відмовився говорити про те, чи взі держави ЄС згідні з перспективою членства України.

У офісі Зеленського, втім, впевнені в успіху переговорів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності