Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Провокація ДНР вдалася, – гудять усі світові ЗМІ

Як і передбачала наша ґазета “За лаштунками“, смертний вирок т.зв.  “суду” ДНР іноземним добровольцям, що воювали на боці України проти москалів, що суперечить усім міжнародним нормам, був для того, щоб здійняти галас у світі та злякати потенційних добровольців у майбутньому, а також уряди їхніх країн. Отож перші полоси світових видань замайоріли цією новиною:

Великобританія не вестиме прямі переговори з РФ про звільнення з так званої “ДНР” двох своїх громадян, засуджених до смертної кари, а надає пріоритет роботі з українською владою, заявив речник прем’єра-міністра Джонсона, передає Reuters.

В США також відреагували на «смертний вирок» британцям у «ДНР»:

«Ми серйозно стурбовані повідомленнями про фіктивний «суд» та вироки щодо комбатантів, які законно служать у Збройних силах України. Ми закликаємо Росію та підконтрольні їй сили поважати міжнародне гуманітарне право, включаючи права та захист, надані військовополоненим», – написав держсекретар США Ентоні Блінкен.

В ООН назвали військовим злочином смертний вирок трьом іноземним військовим у так званій ДНР, контрольованій Кремлем

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Такі судові процеси над військовополоненими рівносильні військовому злочину. УВКПЛ занепокоєне тим, що так званий «верховний суд» самопроголошеної «ДНР» засудив трьох військовослужбовців до смерті. За словами українського командування, ці люди входили до складу ЗСУ, і якщо це так, то вони не повинні розглядатися як найманці”, – йдеться у заяві прес-секретаря Управління Верховного комісара ООН з прав людини Равіни Шамдасані.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності