Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПРИЗОВ РЕЗЕРВІСТІВ починається, – служити доведеться довго…

Резервістів почнуть призивати до лав Збройних сил України з 23 лютого.

Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років – як офіцери, так і рядовий сержантський склад, повідомили в командуванні Сухопутних військ ЗСУ.

«Максимальний термін служби 1 рік. Резервісти оперативного резерву проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві.За призваними резервістами, згідно Закону України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітня плата», — заявляє командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

Згідно з наказом президента, резервісти оперативного резерву повинні самі з’явитися у військові частини або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або отримавши повістку для явки до свого ТЦК.

Резервисти першої черги оперативного резерву – військовослужбовці, які звільняються з строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками та станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та отримали певну військову облікову спеціальність.

Якщо резервіст може бути покликаний, йому потрібно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку або ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Закон дозволяє протягом доби призвати резервістів на військову службу у особливий період без оголошення мобілізації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 22 лютого президент України Володимир Зеленський видав указ про призов резервістів у особливий період. Йдеться виключно про громадян, які віднесені до оперативного резерву. На службу прикличуть ветеранів перших хвиль мобілізації та тих, хто має контракти на службу у резерві.

Раніше Кабінет Міністрів України затвердив порядок організації та здійснення загальновоєнної підготовки українців до національного спротиву.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності