Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

рф і білорусія погрожують НАТО, а Шольц розповідає про поразку путіна

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, коли російський диктатор володимир путін завершить війну. Він переконаний, що це станеться тоді, коли він зрозуміє, що її неможливо виграти на полі бою…

Водночас росія продовжує погрожувати країнам-членам НАТО з метою стримування Заходу. Країна-агресорка створює інформаційні умови для виправдання передбачуваної довгострокової геополітичної конфронтації із Заходом.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Наразі міністерство закордонних справ рф продовжує погрожувати Фінляндії. У Кремлі стверджують, що країна «втратила свою незалежність у прийнятті зовнішньополітичних рішень» після вступу до НАТО, і аналогічний наратив регулярно використовується для твердження про те, що Альянс контролює Україну і використовує її для погроз росії, додали аналітики.

Зокрема, російський посол у Фінляндії Павло Кузнєцов заявив, що скандинавська країна перебуває на «деструктивному курсі» у своїх відносинах з рф, а вступ Фінляндії до НАТО перетворює Балтійський регіон на «зону потенційної ескалації».

Кузнєцов широко погрожував Фінляндії та НАТО та зазначав, що росія буде змушена відповісти на нарощування матеріальних і людських ресурсів Альянсу або розміщення ядерної зброї на території країни. Відповідь росії буде «адекватною, але не обов’язково симетричною», казав дипломат та стверджував, що Фінляндія приєдналась до «партії війни до перемоги над росією».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Посол звинуватив фінську «русофобію» в тому, що вона призвела до повного розриву російсько-фінських відносин та натякнув, що у Фінляндії немає іншого виходу, окрім як покращити свої відносини із рф, оскільки «від географії не втечеш».

Водночас Кузнєцов односторонньо звинуватив європейську країну в поганому стані російсько-фінських відносин, попри штучно створену росією міграційну кризу на кордоні із Фінляндією восени 2023 року та неодноразові російські погрози на адресу країни та ширшого альянсу НАТО.

«ISW продовжує оцінювати, що російські погрози проти країн-членів НАТО спрямовані на те, щоб стримати Захід, і що російські заяви про уявні загрози з боку НАТО спрямовані на створення інформаційних умов для виправдання та підтримки передбачуваної довгострокової геополітичної конфронтації із Заходом», – підсумували експерти.

Водночас лукашенко і білорусія натяками погрожують НАТОвській Польщі, а тим часом США проводить військово-морські навчання біля зони інтересів Китаю, наче можуть чимось налякати КНР…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

російська федерація зможе відновити свій військовий потенціал та напасти на країни НАТО вже у 2026 році, заявив президент Польщі Анджей Дуда.

В останні місяці кілька російських співробітників було вислано зі штаб-квартири НАТО за звинуваченням у шпигунстві. Але пізніше його слова трохи змінила пресслужба Альянсу, повідомив генеральний секретар НАТО і “колишній” норвезький марксист Єнс Столтенберг.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності