Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

На чорта Україні буде тоді те перелякане НАТО?! – люмпенам не зрозуміти

Для запрошення України до НАТО має закінчитися війна та мають бути гарантії, що вона не почнеться знову, – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО і “колишній” норвезький марксист Єнс Столтенберг прокоментував можливе запрошення України до членства в Альянсі на саміті у Вашингтоні.

Генсек НАТО нагадав, що на саміті у Вільнюсі минулого року всі союзники погодилися з тим, що Україна буде членом.

“Минулого року ми ухвалили важливі рішення, ми прибрали План дій щодо членства… Ми маємо підтримувати процес в один етап, прибравши ПДЧ. У цьому відмінність між НАТО і Європейським Союзом. Коли ви запрошені до Європейського Союзу, це може зайняти роки від запрошення до членства, тоді як у НАТО, коли ви запрошені, це відбудеться незабаром”, – сказав Столтенберг.

При цьому генсек висловився за те, щоб не повертатися до двоетапного процесу набуття членства.

“Але незалежно від цих технічних моментів є чітке зобов’язання для України стати членом НАТО. Далі, ви маєте розуміти, що коли ця війна закінчиться, мають бути якісь гарантії, що це не трапиться знову, що це не буде паузою, за час якої Росія відновиться, відпочине, а потім перегрупується і знову атакує”, – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Столтенберг уточнив, що така ситуація була у 2014 році, коли росія анексувала Крим, а через кілька місяців дестабілізувала ситуацію на Донбасі.

“Потім вони чекали майже вісім років і пішли на повноцінне вторгнення. Тому, звісно, ця війна закінчиться, ми маємо бути абсолютно впевнені, що це – справді кінець, що це зупиниться тут. Тому ми повинні допомогти Україні побудувати власну оборону”, – наголосив він, додавши, що “гарантією безпеки буде стаття 5”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності