Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Самовпевненість Разумкова, офшорний скандал Зеленського і Грузія, – випадковість?

The Chairman of Verkhovna Rada of Ukraine Dmytro Razumkov (L) and Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy (R) during extraordinary session of Ukrainian Parliament in Kyiv, Ukraine, 04 March 2020 (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images)
Вчора з легкої руки преси англо-саксів, які попри союз з янкі давно підкилимно змагаються з ними за вплив у Європі та Україні в тому числі, президента Володимира Зеленського втягли у офшорний скандал разом із його підстреленим нещодавно першим помічником Шефіром та у корупційні схеми з олігархом Коломойським. Водночас голова ВРУ Дмитро Разумков, за чию відставку минулого тижня розпочав збір підписів Арахамія, з завидною впевненістю заявив, що його звільнення цього тижня не буде!.. Чи бувають такі збіги в політиці – випадковість?
Поки я Голова Парламенту, тут працюватиме закон!..
…Щойно в Апарат Парламенту надійдуть документи із підписами народних депутатів під пропозицією про відкликання – буде запущена відповідна процедура. Вона триває не більше 10 днів. За цей час готуються звіт Голови Верховної Ради, а також звіт Рахункової палати щодо виконання кошторису Парламенту на поточний рік. Усі матеріали надаються народним депутатам за два дні до розгляду відкликання у сесійній залі.
А далі Верховна Рада визначиться шляхом голосування: якщо пропозиція набере 226 голосів – буде новий Голова Парламенту, як ні – продовжимо працювати”.
Останнє речення – взагалі шедевр, який може написати тільки людина, яка з впевненістю не на 100, а на всі 200% знає своє майбутнє.
Водночас, як вам щасливе обличчя громадянина України Міхаела Саакашвілі, який напередодні місцевих виборів у Грузії вирушає на батьківщину і повідомляє у соцмережах своїх прибічників про своє там місце перебування, буцімто не знаючи, що його дописи у соцмережах відстежуються грузинськими спецслужбами, і вони відразу ж прийдуть його арештувати?
І ось з пазлів вимальовуються перші риси картини – партія Саакашвілі на місцевих виборах у Грузії здобула 33% голосів, посівши друге місце після провладної партії, яка здобула 44%. А незабаром вибори міських голів у Грузії, яких там обирають окремо від депутатів. Як гадаєте, скільки тепер візьмуть кандидати від ув’язненого владою “святого мученика Міхо”? – Правильно! Тепер вже значно більше…
ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:
Тож виглядає, що Грузія стоїть на порозі чергової революції троянд чи майдану гвоздик. А майдан (революцію), як ми знаємо, за гонорар від викладання політології у маловідомому американському університеті не профінансуєш. І це чудово усвідомлює український найрадикальніший радикал Олег Ляшко, який кілька років тому вимагав видати грузинській владі Саакашвілі, а сьогодні раптом почав вимагати повернення Україні її нового громадянина…
А головне, чудово це розуміє і президент Володимир Зеленський, який нещодавно двічі відвідував США, намагаючись дізнатися, чи не підтримають фінансово раптом демократи українську опозицію в разі дострокових виборів? Ось він й став на захист воскреслого протеже Заходу, а тут бац офшори і Разумков, який знає, що буде і коли буде…
Команда “Янкі” виходить на поле у старому-новому складі.
P.S. Згадка президента України Володимира Зеленського у офшорному розслідуванні Pandora Papers не вплине на діалог США та України, проте питання фінансової прозорості стане більш важливим для Джо Байдена, повідомила речниця Білого дому Джен Псакі.
Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності