Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Серце директора львівського Будинку вчених не витримало скандалу “голодної туси”

Сьогодні, 3 листопада, у Львівській міській раді помер 75-річний директор Будинку вчених Роман Славітич. Йому стало погано під час зустрічі в Ратуші. Про те, що стало причиною смерті чоловіка Суспільному розповіла речниця Центру екстреної допомоги Тетяна Андрєєва.

Зранку, 3 грудня, у чоловіка раптово погіршилось самопочуття під час зустрічі в Львівській міській раді.

“Сталася біда. Вчора ввечері директор Будинку вчених зателефонував до мене і попросив про зустріч. Ми домовились зустрітись сьогодні о 8 ранку. Пан Роман прийшов трохи швидше, сів за стіл. Моя колега помітила, що він не дуже добре виглядає і запропонувала склянку води. Але він одразу знепритомнів”, — повідомив на Facebook-сторінці перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Андрія Москаленка, працівники міської ради відразу викликали швидку і почали надавати першу допомогу. Медики, які приїхали на виклик, понад годину намагалися реанімувати Романа Славітича, каже речниця Центру екстреної допомоги Тетяна Андрєєва.

“Отримали повідомлення о 8:04, а вже о 8:15 медики швидкої почали надавати першу допомогу. У нього стався серцевий напад. Реанімація надавалася у повному обсязі. Через 15 хвилин на допомогу приїхала ще одна бригада. Реанімаційні заходи проводилися близько години та 10 хвилин. На жаль, безуспішно. Медики констатували смерть”, — додає Тетяна Андрєєва.

Про те, де та коли поховають Романа Славітича, наразі невідомо.

Нагадаємо:

  • У Львові комісія ТЕБ і НС призупинила господарську діяльність Будинку вчених через недотримання карантинних норм під час заходу 27 листопада. У цей день вшановують пам’ять жертв Голодоморів.
  • Тоді у Будинку вчених святкував свій день народження блогер із аудиторією понад мільйон читачів в Інстаграм Олександр Заліско.
  • Як повідомила речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська, 29 листопада правоохоронці склали протокол на блогера за порушення норм карантину. Його можуть оштрафувати на суму від 17 до 34 тисяч гривень.
  • 2 грудня у Львівській обласній організації профспілки працівників освіти і науки повідомили, що у Будинку вчених не будуть проводити святкувань у поминальні і траурні дні. Святкувань не проводитимуть, підтвердив заступник директора Будинку вчених Василь Мастикаш.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності