Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Шукаю стару чувіху з інвалідністю для догляду і одруження”, – симпотний ухилянт

Керівник територіального центру комплектування розповів, де можуть вручити повістку та як відбувається процедура.

Керівник територіального центру комплектування міста Буринь на Сумщині Сергій Павлов розповів, що вручити повістку можуть будь-де, у законі не прописано, де забороняється їх роздавати. Проте деякі військовозобов’язані чоловіки вигадують нові схеми, аби уникнути мобілізації.

Керівник ТЦК зауважив, що комплектувати армію зараз непросто.

“Зараз дуже багато розкидано по “ютубах”, по месенджерах, що повістки не треба отримувати, що незаконно їх видають, що територіальні центри вважаються як незаконні формування. Плюс дуже багато людей, які могли б служити, та вони не хочуть, вони шукають жінок з інвалідністю, на них одружуються, надають документи. Починають вступати в університети, в училища різні, щоб за статтею 23 “відкосити” від армії, від призову по мобілізації”, – зазначив він.

Павлов також наголосив, що незалежно від рівня підготовки мобілізованого, майже всіх спочатку відправляють на навчання.

“Військовозобов’язаних ми відправляємо, майже всіх, до учбових частини. Там вони проходять всю підготовку від 1 до 3 місяців. Є які проходять у нас, є які їдуть до інших країн: Польща, Німеччина, проходять там бойову підготовку. Людей які служили і мають досвід, відправляємо вже до бойових військових частин, але люди, які не служили – всі потрапляють до навчальних частин”, – резюмував військовий.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності