Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Склав Новинський мандат нардепа, а тепер ще й частини статку позбувся…

Список заблокованих активів включає корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива. Для обходу санкцій Новинський, за даними СБУ, залучав приватних нотаріусів та держреєстраторів.

Заарештовано майно бізнесмена, колишнього народного депутата Вадима Новинського, якого підозрюють в обході санкцій та пособництві московії. Про це повідомляє СБУ сьогодні, 13 квітня.

Серед заблокованого — права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги палива. Загальна сума заарештованого майна становить понад 3,5 млрд грн.

Повідомляється, що Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об’єкти на кілька афілійованих комерційних структур, щоб уникнути санкцій РНБО.

Кримінальне провадження відкрили за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору). Обшуки пройшли в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання не лише Новинського, а й інших фігурантів справи.

СБУ виявила документи, печатки компаній-нерезидентів та релігійну літературу, яка повторює кремлівські наративи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Слідство ведеться за процесуального керівництва Генпрокуратури та Мін’юсту.

Нагадаємо, у січні президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції Ради нацбезпеки та оборони України проти 22 російських священників, 5 кримських священників, які перейшли на бік московії, а також намісника Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Павла та бізнесмена Вадима Новинського.

2 квітня екснардепа Верховної Ради IX скликання Вадима Новинського помітили у Цюріху під час проведення служби в одній із найбільших російських православних церков міста.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності