Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Словаччина відмовилася від американських Patriot на користь європейського виробника

На словацькому аеродромі Кучиня у вівторок були розгорнуті франко-італійські зенітно-ракетні комплекси SAMP/T, які замінили батарею американських систем протиповітряної оборони Patriot.

Про це оголосив виконувач обов’язків міністра оборони Словаччини Ярослав Надь.

«Обмін між країнами-учасницями та оновлення обладнання є нормальною частиною роботи підрозділів (східного флангу НАТО). Тому відсьогодні в Кучині перебуватимуть до 150 італійських солдатів із зенітно-ракетними комплексами SAMP/T Mamba. Безперервність захисту нашого неба триває безперебійно і надійно, як ніколи раніше», – написав від у Facebook.

Очільник словацького Міноборони також подякував країнам-союзницям за посилення кадрового потенціалу словацьких Збройних сил і надання сучасного військового обладнання «на суму в кілька мільярдів євро».

Словаччина не має власних cучасних систем ППО: на її озброєнні перебувають ще радянські ЗРК С-300 і «Куб», а решта засобів протиповітряної оборони забезпечується союзниками НАТО. Але, за словами Ярослава Надя, ведуться переговори про придбання більш сучасних систем.

Крім того, Словаччина готова передати Україні 10 із 11 своїх винищувачів МіГ-29 радянського виробництва, ще один зарезервований для словацького авіаційного музею, який знаходиться на етапі формування експозиції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Німеччина безоплатно передасть Словаччині дві системи протиповітряної оборони MANTIS. Їх планують встановити для захисту східного кордону з Україною.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності