Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

У Вашингтоні пояснили, чому США поки не хочуть поразки рф і передати Україні F-16

Заступник міністра оборони з політичних питань США Колін Каль виступив проти надання Україні винищувачів F-16 та навів з цього приводу низку аргументів.

Серед них терміни, вартість та пріоритет війни, передає CNN.

За словами посадовця, загалом на постачання Україні винищувачів четвертого покоління та на навчання на них українських пілотів знадобиться 18 місяців. Витрати на це швидко виснажать дозволені кошти для надання військової допомоги США Україні, до того ж, на думку Каля, F-16 зараз не є пріоритетом для Києва.

Чиновник зазначив, що наразі для України важливішими є протиповітряна оборона, артилерія та бронетехніка, про що, за його словами, президент Володимир Зеленський доповів президенту Джо Байдену під час їхньої зустрічі в Києві минулого тижня.

За словами Каля, вартість відправлення в Україну 36 винищувачів F-16 попереднього покоління становитиме близько 2-3 млрд доларів. А це, своєю чергою, становить приблизно половину того, що, за оцінками ВПС США, остаточно знадобиться Україні для заміни своїх винищувачів радянських часів.

Колін Каль додав, що забезпечення України новими F-16 візьме від трьох до шести років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Напередодні голова Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл МакКол закликав президента Джо Байдена передати Україні передове озброєння.

Раніше у Конгресі США заявили, що «імпульс» зміщується в бік надання Україні винищувачів F-16 і ATACMS.

25 лютого президент США Джо Байден в інтерв’ю ABC News заявив, що зараз Україні не потрібні винищувачі F-16.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван уточнив слова Байдена і зазначив, що Білий дім приділяє першочергову увагу негайним потребам цієї війни. Салліван наголосив, що F-16 – «це питання на потім».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності