Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Суспільну ворожнечу вакцинованих проти невакцинованих провокує на Прикарпатті його очільниця?!

Найближчими до “червоного рівня” епідемічної небезпеки в Україні є Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька, Волинська області, про це пізно ввечері 20 вересня повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі “Свобода слова”. А уже вчора, 22 вересня, з цього приводу провела нараду голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, яка обіймає дану посаду третій місяць, а досі впродовж трьох років була заступником у своїх попередників в цьому ж кріслі і як сама раніше хвалилася, відповідала за напрямок територіальної реформи та боротьбу з ковідом та вакцинацію

Зважаючи на таку доволі невтішну ситуацію в області, яка є черговим значним проколом першої жінки на посаді голови ІФ ОДА, Світлана Онищук не знайшла нічого кращого, що б сказати у своє виправдання, як заявити: “Мене дивують ті громади, які нічого не роблять для збереження життя людей. Є, звісно, й ті, які активно вакцинують людей, і це дуже приємно. У державі зараз є всі можливі способи, щоб отримати вакцину”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Але ж саме вона досі на рівні області курувала процес процес вакцинації і санпросвітньої роботи, яка судячи з таких результатів велася доволі неефективно. Зараз же, коли область таки увійде до “червоної зони”, її мешканці, МОЗ, Кабмін та ОПУ отримають можливість оцінити ще одне “досягнення” голови ІФ ОДА – забезпечення належним чином лікувальних закладів киснем, апаратами ШВЛ та ліжкомісцями.

Та найнеприпустимішим є фраза, яку Світлана Онищук сказала на вчорашній нараді в ОДА, звинувативши усіх невакцинованих у поширенні коронавірусу, і котру підхопили відразу місцеві ЗМІ: Пандемія коронавірусу – це пандемія невакцинованих“, – сказала вона.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ця фраза напряму налаштовує раніше добровільно чи т.зв. примусово-вакцинованих проти тих, хто в міру об’єктивних чи суб’єктивних причин уникає вакцинування. Якби тут мова йшла про колір шкіри, можна було б сказати, що очільниця ОДА ділить область на білих та чорних і штовхає їх на шлях расової чи класової ворожнечі – саме з подібні фрази колись у нацистській Німеччині спровокували перші єврейські погроми у Кришталеву ніч, а ще раніше у Варфоломіївську ніч католики Франції перерізали чверть гугенотів країни… По сучасному, кажуть, це як мінімум “булінг”?

Посадовій особі такого рівня, як Світлана Онищук, слід би бути більш уважнішою щодо своїх публічних месиджів, особливо, коли вони ще й не відповідають дійсності:

Нагадаємо, що нещодавно директорка Центру з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) Рошель Валенські заявила, що вакциновані люди з так званими проривними інфекціями варіанту «Дельта» «переносять у носі та горлі стільки ж вірусу, скільки невакциновані люди, і можуть поширювати його так само легко»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як показує досвід тих же США та Ізраїлю, хворіють люди і після третьої вакцинації.

Тому декотрі держави та ВООЗ сьогодні розглядають питання вакцинації тільки для осіб, які досягли віку 65 років…

Але залишимо науку вченим та лікарям… І ще раз зазначимо, що нікому не гоже провокувати ворожнечу поміж верств населення, а особливо голові ОДА та дружині священнослужителя, який ще й суміщає сан із роботою у Конституційному суді, адже, як зазначила нещодавно омбудсмен Людмила Денисова, вакцинуватися чи не вакцинуватися – є саме конституційним правом кожного громадянина України, а тому за відмову від вакцинування ніхто не може бути звільнений з роботи, як це погрожував зробити мер Івано-Франківська.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, на Прикарпатті понад 80% персоналу вакциновані у 10% шкіл, але тенденція позитивна – повідомила голова ОДА.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

А в кулуарах низький рівень вакцинації на Івано-Франківщині, у порівнянні з іншими областями, пояснюють не тільки “недопрацюванням” у цьому напрямку, але, мабуть, й низьким рівнем довіри до губернатора, як це можна побачити з коментарів?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності