Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

В ОПУ жалкують, що “довірили  попаді* областю керувати”? – Прикарпаття лихоманить (оновлено)

Вчора відбулося чергове засідання Кабміну, а Івано-Франківська ОДА й далі залишається без заступників її голови, Світлани Онищук, першої жінки на цій посаді, яку вже як два з половиною місяці тому призначили.

Попри щирі сподівання, якщо одна жінка колись ледь не “врятувала” всю Україну, то інша таки врятує бодай одну з її областей, дива не сталося. Зовсім навпаки. Не зважаючи на те, що пані Онищук до того як обійняти нинішнє своє крісло, три останні роки поспіль була заступницею у трьох своїх попередників, першим з яких був сьогоднішній глава Кабміну Денис Шмигаль, який, кажуть, і зробив їй подальшу протекцію…

Як зізнається сама голова ОДА, досі пріоритетними її завданнями були територіальна реформа і боротьба з пандемією коронавірусу – вакцинація і таке інше.

Як наслідок в Долинській ОТГ зірвано початок навчального року у 20 (!) школах страйком вчителів, яким заборгували зарплатню за два місяці, хоча вчителі попереджали владу ще в липні, а отже про прогалини у територіальному бюджеті голова повинна була знати…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А тепер Івано-Франківщина поволі виривається у лідери України по захворюваності коронавірусом – за повідомленнями столичних і місцевих ЗМІ лікарняні відділення заповнені на 100%, область на порозі чергового локдауну. А як же тоді така “пріоритетна” для Онищук вакцинація – провалилася чи як кажуть прихильники теорії “всесвітньої змови”: вакцини неефективні?..

Водночас партійні клани обласних олігархів об’єднуються з централізованою антипрезидентською коаліцією. І це незадовго до дострокових виборів?!

Як виявляється, перерізати кольорові стрічки, вручати нагороди та робити селфі з подругою-керівником апарату – не достатньо, щоб добре областю керувати…

Можливо таки треба тягар посади разом із обов’язками розділити із чотирма своїми заступниками, але біда у тому, що Світлану Онищук призначили ще 8 липня, а заступників ще й сьогодні нема:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше кулуарно говорили, що на пост свого першого заступника голова планує сина своєї кращої подруги, але тут їй завадив скандал із т.зв. “рейдерським захопленням” ДП “Дороги Прикарпаття”, коли всі заговорили про кумівство, те саме, з яким обіцяв боротися президент Зеленський. На початку серпня пані Світлана все ж називала кандидатом на одного із своїх заступників якогось ІТ-шника, а де ще три кандидатури? Чому кандидати досі не подані на затвердження Кабміну? Невже є правдивими ті чутки, які пускають по ОДА, що усіх кандидатів “навмисно рубає” Шмигаль? Навіщо йому це? Чи це тільки чиясь спроба сховатися за плечима Прем’єра? Виходить якийсь абсурд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Тож, згідно інсайдерської інформації з Печерських пагорбів, там уже підшукують заміну очільниці Івано-Франківської ОДА та дуже жалкують, що “довірили  попаді* областю керувати, обласний центр якої уже давно називають не Івано-Франківськом, а Івано-Церківськом. Тож не за горами чергові зміни… Найприкріше, кажуть, що найбільш ніяково зараз почуваються люди, які також поручилися перед ОПУ за пані Світлану.

* Попадя – загальноприйнята в цілій Україні назва дружини священика, хоча на заході інколи послуговуються ловом “їмость”, коли на сході – “матінка”, в обов’язки якої входить допомога чоловіку в опіці парафією, а чоловік пані голови попри свою роботу у Конституційному суді України також є священиком УГКЦ.

P.S. Попри те, що показники області стрімко падають, її не можна назвати безнадійною, адже за час Незалежності, двічі впродовж понад 10 років,  область виривалась з відстаючих і займала лідерські позиції в Україні чи не за усіма показниками, тоді її очолював нині уже покійний Михайло Васильович Вишиванюк, який своєю працею довів, що нема безнадійних областей…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

P.P.S. В день, коли була опублікована дана стаття, стало відомо, що Кабмін нарешті таки погодив одного заступника для голови Світлани Онищук. Погодженою кандидатурою є колишній поліціянт Віталій Ільчишин, як пишуть місцеві прикарпатські ЗМІ: “скандальновідомий.

Ось, що подають про нього місцеві ЗМІ, зокрема ІА “Курс”:

Судячи з декларації, Ільчишин є співвласником телерадіокомпанії «Шанс» у Калуші та був співзасновником адвокатського об’єднання «Астрея ОВС».

Як писав КУРС, у 2014 році Ільчишин був звільнений з посади першого заступника начальника Управління – начальника слідчого управління УМВС України в Івано-Франківській області за законом “Про очищення влади”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак міліціонер оскаржив люстрацію у суді, був поновлений на посаді і відсудив у Міністерства внутрішніх справ 688 тисяч гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

У 2015 році Ільчишина затримали патрульні. Він був у автомобілі, яким керував ексначальник обласного управління поліції – також люстрований – Василь Кавацюк. Обидва були у нетверезому стані. При огляді авто пасажир автомобіля Віталій Ільчишин намагався вирвати у патрульного службове посвідчення з рук та шарпав його. Згодом Ільчишин засудив патрульного за перевищення службових повноважень, і тому довелося звільнитися з поліції.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності