Полеміка

Син штурмовика SA члена NSDAP Шварценеггер порівняв прибічників Трампа із фашистами

Колишній губернатор Каліфорнії, член Республіканської партії, актор Арнольд Шварценеггер записав відеозвернення, в якому розкритикував дії президента Дональда Трампа, який відмовляється визнавати поразку на виборах, а його прибічників порівняв із фашистами, в той час, коли сам має із ними родинний зв’язок. Проте західні ЗМІ цей раз про це вирішили не згадувати…

Своє звернення він опублікував у Twitter.

На початку промови Шварценеггер нагадав, що народився в Австрії всього через два роки після закінчення Другої світової війни – і в дитинстві був оточений «зламаними людьми, які намагалися за допомогою алкоголю боротися з почуттям провини за причетність до найбільш злого режиму в історії», але при цьому він забув нагадати, що Адольф Гітлер теж народився в Австрії, де начебто страждав від сімейного насилля з боку жорстокого батька…

«Я ніколи не говорив про це публічно, тому що це болісні спогади. Мій батько один-два рази на тиждень приходив додому п’яним – він кричав і бив нас з матір’ю. Але я не покладаю всю відповідальність за це особисто на нього, тому що те ж саме зі своєю сім’єю робив наш сусід. І його сусід – і так далі», – поділився Залізний Арні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Шварценеггера, така поведінка була обумовлена душевними травмами. А самі травми – викликані спогадами про те, що ці люди бачили або робили за часів нацистського режиму, який «починався з брехні й нетерпимості».

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Тепер за допомогою такої ж брехні, заявив актор, збирає своїх прихильників Дональд Трамп, який відмовляється визнавати результати чесних виборів:

«Він намагався вчинити переворот, повівши за собою людей за допомогою брехні. Мого батька і його сусідів теж вели невірним шляхом за допомогою брехні, і я знаю, куди приводить така брехня».

Шварценеггер назвав Трампа «найгіршим президентом в історії» і сказав, що незабаром той буде забутий, «як нерелевантний твіт», а самі США вийдуть з нинішньої кризи сильнішими – як лицарський меч, що пройшов загартовування – при цьому актор дістав меч Конана-варвара і показав його в камеру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку екс-губернатора Каліфорнії, незважаючи на політичні розбіжності, всі жителі США повинні ставити демократію і її принципи на перше місце. Тому зараз їм необхідно висловити підтримку обраному президенту Джо Байдену.

6 січня прихильники Трампа взяли штурмом Капітолій, намагаючись не допустити формального затвердження результатів президентських виборів. В ході заворушень загинули п’ятеро людей, протестувальників розігнала поліція, а робота конгресу перервалася на кілька годин. Прийти до будівлі Капітолію своїм прихильникам запропонував сам Трамп: він закликав підтримати конгресменів-республіканців, які виступали з запереченнями проти результатів виборів, але ці слова в підсумку виявилися сприйняті як заклик до насильства.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Як повідомлялося, після штурму Капітолію в США порушили щонайменше 25 справ про внутрішній тероризм. В штурмі участь брали, зокрема, діючі службовці та резервісти збройних сил США.

Цікаво, що у липні 1990 року вперше з’явилися повідомлення про те, що батько Арнольда Шварценеггера був нацистом. Шварценеггер звернувся до своїх друзів в Центрі Симона Візенталя з проханням з’ясувати правду.
Я не багато знаю про минуле мого батька, – сказав він рабину Марвину Хіеру, директору і засновнику Центру Симона Візенталя. – Не знаю, добре це чи погано, але мені б хотілося, щоб ви це з’ясували“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ось, що вдалося з’ясувати: Густав Шварценеггер дійсно був членом нацистської партії. Він добровільно подав заявку на вступ в партію в 1938 році. Однак жодних свідчень, що він був військовим злочинцем, немає. Крім того, Центру Симона Візенталя не вдалося знайти ніяких підтверджень того, що Шварценеггер-старший входив в якесь напіввійськове формування Німеччині (наприклад, штурмові загони SA і SS).
Однак “Los Angeles Times” вдалося ознайомитися з документами з Державних архівів у Відні, які доводять, що Густав Шварценеггер мав більш тісні зв’язки з гітлерівським режимом, ніж передбачає Центр Симона Візенталя. У момент проведення розслідування Центром Симона Візенталя ці документи були закриті у зв’язку з забороною на розголошення інформації про солдатів на протязі 30 років після їх смерті.
Виявилося, що Густав Шварценеггер був членом SA, штурмових загонів, яких називали “коричневими сорочками”. Він вступив в SA 1 травня 1939 року, через шість місяців після того, як SA провели Кришталеву ніч, Ніч битого скла, під час якої по всій Німеччині та Австрії громили єврейські будинки, підприємства і синагоги. Тисячі євреїв були відправлені в табори смерті.

Про те, чим займався Шварценеггер-старший в SA, достеменно невідомо. За винятком провідної ролі в Кришталевої ночі, SA поступилися першістю SS ще в 1934 році. Як зазначає Урсула Шварц, дослідник документальних архівів австрійського опору, в той час як служба в німецькій армії після аншлюсу 1938 була обов’язковою для австрійських чоловіків, вступ в SA вимагало добровільної заявки.
Австрійські документи свідчать, що Густав Шварценеггер служив в тих підрозділах діючої німецької армії, які брали участь в найжорстокіших кровопролиття Другої світової війни, включаючи вторгнення в Польщу, Францію і Росію і облогу Ленінграда.

Під час служби у Військовій польовій жандармерії (військової поліції Рейху), яку називали “ланцюговими псами”, йому було присвоєно звання старшого сержанта. Їх використовували для придушення повстань серед населення в міру просування німецької армії.
За деякими даними, Густав Шварценеггер був поранений, а в якийсь момент підхопив малярію. Він покинув ряди армії в 1943 році.
Після закінчення війни він зміг спокійно працювати на повоєнний держава, тому що за ним не значилося ніяких військових злочинів. Він прослужив офіцером поліції в Австрії і помер в 1972 році.

Завдяки ЗМІ відомо, що бойовий побратим батька Арнольда Шварценеггера був почесним гостем на весіллі Залізного Арні, коли актор одружувався із племінницею 35-го президента США Джона Ф. Кеннеді, що спричинило скандал, який швидко загладили...

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що одним із найвідоміших кіноперсонажів актора є Конан-варвар, який за сюжетом є сарматом, яких нацисти зараховували до арійської раси...

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version