Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Темношкіра мерка Вашингтона продовжила надзвичайний стан у столиці США на 15 днів

У столиці США у середу було запроваджено комендантську годину з 6-ї ранку до 18-ї години. Мерка Вашингтона темношкіра Мюрієл Баузер продовжила запроваджений у середу надзвичайний стан на 15 днів, після того як прихильники Трампа увірвалися в будівлю Капітолію і провели акції протесту по всьому місту.

Влада міста отримала дозвіл на застосування заходів, «необхідних або доречних для захисту людей і майна в окрузі Колумбія в ситуаціях, викликаних цим надзвичайним станом».

Розпорядження наділяє керівників округу Колумбія правом звертатися за допомогою до Федерального агентства з надзвичайних ситуацій, для «відшкодування витрат або отримання необхідного фінансування відповідно до цього розпорядження».

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Помаранчевий Майдан у США, є вбиті, – до Вашингтона вводять нацгвардію (відео, фото)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У новому розпорядженні мерки не уточнюється, чи збережеться комендантська година з 18:00 до 6:00, але вого дозволяє видаляти людей з вулиць у разі запровадження комендантської години.

У четвер мерка міста закликала свідків події у Капітолії надавати ФБР інформацію про учасників заворушень, що дає підстави припускати подальші репресії проти них з боку влади.

Баузер також поклала на президента США республіканця Дональда Трампа відповідальність за підбурювання до заворушень.

За повідомляннями телеканалу CNN, напередодні запланованих на 5-6 січня акцій прихильників президента США у Вашингтоні, Пентагон схвалив запит мерки Вашингтона про відправку до міста загонів Національної гвардії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А сумнівний для прихильників Трампа переможець виборів президента США демократ Джозеф Байден, що раніше був віце-президентом у Барака Обами, прокоментував заворушення у Вашингтоні 6 січня, які демократи обізвали “тероризмом”, так:

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Дозвольте мені бути дуже відвертим. Сцени хаосу в Капітолії не презентують справжню Америку. Не відбивають того, ким ми є. Те, що ми бачимо – це невелика група екстремістів, прихильників беззаконня. Це не інакомислення. Це безлад. Це хаос. Це межує з заколотом. І це має закінчитися негайно», – заявив Байден, який при цьому нещодавні погроми, мародерства та насилля, вчинені чорношкірими у США, а згодом у Європі, називає звичайним “протестом” пригноблених…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності