Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ТЕРАКТ В КАТЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ ТЕРНОПОЛЯ, – перша провокація пішла (відео, фото)

Всередину головного храму Тернополя заїхав автомобіль. Інцидент трапився сьогодні вночі.

Сьогодні, у суботу 23 квітня, близько 00.40 до співробітників Тернопільського райуправління поліції  надійшло повідомлення від священнослужителя Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ) про те, що всередину храму в’їхав автомобіль. Проводити Великодне Богослужіння всередині храму вже навряд чи вдасться! Як вижно з фото, автомобіль влетів саме у те місце, де знаходилася Плащаниця, зупинившись прямо перед іконастасом. Отож, якщо це був теракт чи навіть провокація, то вона вдалася…

Виїхавши на виклик, працівники поліції встановили, що 35-річна жителька Тернополя, керуючи автомобілем марки «Ауді», знісши центральні металеві двері Катедрального собору, заїхала  всередину культової споруди та пошкодила церковне майно.

Зважаючи, що перед собором є чимала пішохідна площа, а дорога проходить перпендикулярно головних дверей-брами, повірити у випадковість інциденту досить складно. Цікавим видається і вміст “хаотичний” багажника автомобіля…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На місці події працювали рятувальники ДСНС. Вони вжили заходів, щоб не допустити займання транспортного засобу, та, з допомогою лебідки, відбуксирували автомобіль з приміщення храму.

Попередньо, жінка 1987 р.н., нечебто перебувала в стані наркотичного сп’яніння, перед цим посварившись із чоловіком, який нібито завдав їй тяжких тілесних ушкоджень, про що заявила у поліцію…

Водійку медики госпіталізували до одного із медзакладів. Автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик. Правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 178 (пошкодження релігійних споруд чи культових будинків) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, раніше влада області повідомляла про можливі провокації ворога під час Великодніх свят та рекомендувала духовенству проводити освячення великодніх кошиків для невеликих груп людей, а богослужіння розпочинати після завершення комендантської години, тобто після 5.00.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності