Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Цей чиновник-розкрадач гуманітарки ТЕЖ був напередодні звільнений?..

Служба безпеки України викрила заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації на махінаціях з гуманітарною допомогою.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

За даними СБУ, посадовець сприяв використанню у комерційних цілях автомобілів швидкої медичної допомоги, які були передані в Україну з Італії як гуманітарна підтримка.

«Саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл «швидких» і визначив один із обласних медзакладів як отримувача частини цієї гумдопомоги. Оборудку вдалося провести через гендиректора медичної установи», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше СБУ затримала голову Управління інвестиційної політики Львівської ОДА Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка за підозрою у розкраданні гуманітарної допомоги. І що цікаво, виявилося, за дивним збігом обставин, високопосадовець незадовго до затримання звільнився із посади, чи був звільненим. Таким чином підозру від ОВА було відведено…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Керівник лікарні, своєю чергою, переоформив п’ять отриманих «швидких» на підконтрольну громадську благодійну організацію, засновником і власником якої є він сам, для надання платних транспортних послуг хворим.

Тобто зловмисники заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави.

У межах кримінального провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу і відсторонення його від посади. Встановлюються інші причетні до вчинення злочину службові особи.

У травні правоохоронці у Львові затримали двох чоловіків, які торгували гуманітарною допомогою.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності