Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Ці роботи шуб і їсти не вимагатимуть, а тільки підзарядки, – роботи-дружини і чоловіки. Гендерні борці в шоці…

Компанія Ілона Маска збирається випустити роботів-дружин уже у вересні цього року

Робот-гуманоїд, розроблений компанією мільярдера Ілона Маска, побачить світ вже у вересні 2023 року, повідомляє Scientific Wall Street Journal.

За наявною інформацією, Ілон Маск і його компанія знаходяться на фінальній стадії створення Robot Spouse. Постачання очікується у вересні 2023 року, а до листопада 2023 року планують дістатись Африки.

Роботи працюватимуть на і будуть мати мінімальну вбудовану пам’ять 856 Гб. Робот здатний рухати всіма пальцями незалежно, у пальцях розташовані датчики для зворотного зв’язку та контролю сили стиснення. Робот зможе відстежувати, що саме він тримає. Руки мають 27 ступенів свободи, тіло – понад 200. При цьому робот важить близько 73 кг і споживає 100 Вт у сидячому положенні та 500 Вт під час ходьби.

Робот-гуманоїд Tesla Optimus своїм серцем має однокристальну систему, розроблена Tesla. Він отримав модулі Wi-Fi та LTE для постійного підключення до Мережі. Акумуляторна батарея ємністю 2,4 кВт•год також розроблена Tesla, вона вбудована у грудну клітку Optimus.

Роботи-дружини-чоловіки зможуть виконувати мінімальну роботу з прибирання – пилисосити, мінімально підтримувати світську бесіду на загальну тему англійською, іспанською, німецькою та арабською мовами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ведеться розробка над китайською та японською.

Robot Spouse буде вкритий матеріалом, що нагадує людську шкіру і нагадує той, яким вже давно вкривають секс-ляльки для багатіїв, імітуючи живих людей. Але чи матиме робот інтимну функцію, розробники поки загадково посміхаються.

ФОТО: реалістична секс-ляльки

Орієнтовна вартість робота озвучується приблизно біля $21 440 залежно від характеристик.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Проте генеральний директор Tesla з ентузіазмом ставиться до цього потенціалу: «Наша мета — якнайшвидше створити корисного робота-гуманоїда. Ми плануємо виробляти роботи у великих обсягах, з низькою вартістю та високою надійністю».

Найбільший сюрприз – це ціноутворення, де Маск дуже амбітний: «Очікується, що він коштуватиме набагато менше, ніж автомобіль». Ймовірно, менше ніж 20 000 доларів, це моє припущення. Це значно менше, ніж навіть найдешевша машина Tesla».

Маск розповів, що колінний суглоб робота надихнутий людськими колінами. Tesla також проводить краш-тести, подібні до тих, що проходять її автомобілі, щоб переконатися, що будь-які пошкодження робота в результаті падіння будуть тільки поверхневими.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності