Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

У МОЗ нарешті визнали причини смертності українців:

Під час брифінгу у МОЗ заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як нарешті визнала від лиця міністерства, що: 84% всіх випадків смертності у країні зумовлені неінфекційними хворобами, до яких відноситься і COVID-19
а саме: серцево-судинними захворюваннями, діабетом, онкологічними захворюваннями, хронічними обструктивними захворюваннями легень, психічними розладами.
А далі заступниця наголосила: Люди, які страждають від перелічених хвороб, належать до груп ризику в умовах пандемії та є особливо вразливими до вірусної інфекції COVID-19.
Також вона повідомила:
▪️Найбільш серйозними ускладненнями від ССЗ є інсульт та інфаркт. Згідно з дослідженнями, у 2019 році в Україні сталося 127,5 тис. інсультів. Щороку в Україні реєструють 50 тис. випадків інфаркту міокарда.
▪️З огляду на значне поширення серед українців серцево-судинних захворювань МОЗ закликає до первинної профілактики: відмови від надмірного споживання тютюну та алкоголю, збалансованого харчування (зокрема, відмови від надмірного споживання солі, натомість введення в раціон достатньої кількості овочів та фруктів), фізичної активності замість “сидячого” способу життя.
▪️Вторинна профілактика спрямована на своєчасне виявлення факторів ризику, своєчасну діагностику та лікування.
▪️Питання боротьби з неінфекційними хворобами на державному рівні вирішується шляхом реалізації Програми “Доступні ліки”, якою передбачена реімбурсація, механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів пацієнтам, які живуть із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, цукровим діабетом ІІ типу.
▪️Реєстр, затверджений у межах Програми, постійно оновлюється, і до наявних 264 позицій лікарських засобів у 2021 році вже додалося 3 нових.
▪️Лікування інсультів та інфарктів входить до пріоритетних пакетів медичних послуг МОЗ та НСЗУ та компенсується за підвищеними тарифами. Для цього заклад охорони здоров’я повинен відповідати переліку вимог для надання таких послуг: мати в наявності обладнання, ліки та медичних працівників, які можуть надавати кваліфіковану допомогу.
▪️Договір про надання медичної допомоги у разі інсульту підписало 192 українських медичних заклади, про лікування у разі інфаркту — 65.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності