Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Україна (Байден?) заявила в ООН про потребу в імпорті робочої сили з країн третього світу, – Боднар

На днях представник України в ООН заявив, що Україні потрібно “імпортувати робочу силу з країн третього світу”. Заради цієї “світлої” мети Україні треба займатися “культурною дипломатією” з цими країнами.
Хто не зрозумів — йдеться про рекламу України серед жителів Азії та Африки як місце для еміграції.

Україна буде вимушена імпортувати робочу силу, а тому частині культурної дипломатії потрібно зосередитися на країнах третього світу.

Про це постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Сергій Кислиця заявив у виступі на Міжнародному онлайнфорумі культурної дипломатії.

Я переконаний, що Україна буде вимушена, на превеликий жаль, іти по тих самих стопах, по яких пройшли всі європейські країни, коли мова йшла про економічний розвиток і економічне зростання, – сказав постпред при ООН. – Як би ми не покращували соціальні умови і не підвищували зарплати в Україні, нам доведеться імпортувати робочу силу“.

За словами дипломата, в Україні потрібно створювати “сприятливе культурне середовище“, яке буде з повагою ставитися “до іноземних чужинських культур і традицій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кислиця і ті, хто за ним стоять, нав’язують нам, на кшталт ліберальної західної Європи, де чужинські зайди сьогодні корінним європейцям насаджують свою “культуру” і релігію, при цьому нищачи християнські храми, гвалтуючи білих жінок, грабуючи магазини та живучи величезними кагалами на державну допомогу, що в рази перевищує мінімальну зарплату в Україні. Зверну увагу на те, що за нещодавніми погромами, влаштованими афроамериканцями у США, які також перекинулися в ЄС, стоїть Джо Байден, кістяк чийого електорату вони становлять разом із купкою білих лібералів. А як пригадуєте, Байден після своєї перемоги на виборах і його друг Джордж Сорос обіцяли суттєво допомогти Україні, тож робіть висновки, панове, до поки можете“, – коментує заяву дипломата політичний аналітик і діяч Тарас Боднар.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

З цим у нас велика проблема“, – наголосив він, додавши, що частині української культурної дипломатії потрібно зосередитися не лише “на потребах голосування в Генеральній Асамблеї“, але й на “економічному зростанні” та “тих країнах третього світу, з яких, на жаль, нам доведеться імпортувати робочу силу“.

На думку Кислиці, одним із інструментів культурної дипломатії є освіта іноземних студентів в українських вишах. Також він наголосив на створенні окремих спеціалізованих проєктів.

Освіта і перебування в Україні під час навчання можне стати тим культурним або шоком, або приємним досвідом, який люди потім з собою везуть по світу“, – пояснив постпред України при ООН.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас він висловив думку про те, що останніми роками освіта іноземних студентів в українських ЗВО стала “комерційним проєктом”.

ВНЗ, на жаль приділють більше уваги тому, чи вчасно сплачують студенти за освіту, аніж культурній роботі“, – констатував він.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Студент з Африки підробляв альфонсом в Івано-Франківську та торгував “коксом”

Раніше у Міністерстві освіти і науки України нарахували понад 80 тисяч іноземних студентів. Більшість із них навчається в медичних навчальних закладах у Харкові, Вінниці, Дніпрі, Києві та Сумах. Наразі Міносвіти розробляє план, аби вища освіта в Україні ставала ще популярнішою серед іноземців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності