Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Україна готова врятувати Молдову вирішенням питання із Придністров’ям…

Україна завжди готова допомогти Молдові у випадку російської агресії із Придністров’я.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє Die Welt.

«Ми отримали інформацію від нашої спецслужби, що росія хоче скористатися моментом і змінити керівництво Молдови. Ми передали цю інформацію президенту Маї Санду», – вказав президент.

За його словами, росіяни давно таке планували. Проте Молдова та рф не мають спільного кордону, а перекидати своїх військових вони б могли лише до аеропорту у Кишиневі.

«Тому вони повинні використовувати цей аеропорт і всі ресурси Придністров’я. Мая Санду ніколи не просила моєї допомоги, але дякувала за інформацію. Вона дуже добре знає нашу ситуацію. Україна завжди буде готова допомогти Молдові», – додав президент Зеленський.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив про перехоплення плану кремля щодо руйнування політичного ладу в Молдові та захоплення влади проросійськими силами.

Президент Молдови Майя Санду підтвердила, що Київ допоміг розкрити плани росії. За її словами, молдовські спецслужби тримають ситуацію під контролем.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель прокоментував заяву молдовського керівництва про наміри кремля дестабілізувати ситуацію в країні.

Нагадаємо, що попри притензії Молдови на територію невизнаної російської республіки Придністров’я,  80% складається із етнічних українців, місцеве населення розмовляє не російською чи молдавською, а українським суржиком, на придністровських “рублях” разом із царицею Катькою-ІІ і Олександром Суворовим друкуються Богдан хмельницький та Тарас Шевченко, а бесарабського молдавана і катюги-злочинеця Григорія Котовського там чи когось іншого там чомусь нема…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності