Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Українське Придністров’я на спині ЗСУ мріють прибрати у Молдові

Президенти України й Молдови Володимир Зеленський та Мая Санду можуть вести переговори щодо ймовірної ролі невизнаного Придністров’я у війні російських агресорів проти України.

Зокрема, Insider Moldova з посиланням на екс-прем’єра Молдови Василя Тарлєва стверджує, що сторони нібито розглядають варіант введення у регіон українського військового контингенту.

Проте зазначимо, що офіційні джерела цю інформацію не підтверджують – ані з українського, ані з молдовського боку.

Раніше Молдова, яка назвала свою мову “румунською” і лягла повністю під Бухарест, вирішила скоротити чисельність персоналу посольства росії у Кишиневі на тлі розслідування про стеження російських спецслужб.

Потім посол ЄС у Молдові Яніс Мажейкс навіть тролив шпигунську дипмісію рф з даху свого офісу.

Нагадаємо, що попри притензії Молдови на територію невизнаної російської республіки Придністров’я,  80% складається із етнічних українців, місцеве населення розмовляє не російською чи молдавською, а українським суржиком, на придністровських “рублях” разом із царицею Катькою-ІІ і Олександром Суворовим друкуються Богдан хмельницький та Тарас Шевченко, а бесарабського молдавана і катюги-злочинеця Григорія Котовського там чи когось іншого там чомусь нема…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності