Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Український контрнаступ: кацапи наступають у двох напрямках?!

На усіх ділянках фронту точаться важкі бої. ЗСУ ведуть контрнаступ під Бахмутом та у Запорізькій області, а кацапи намагаються просуватись в районі Куп’янська та перекидають сили під Авдіївку.
Про це йдеться у черговому аналізі американського  Інституту вивчення війни (ISW).
російські війська продовжували наступальні дії в районі Куп’янська і, як повідомляється, просунулися 21 липня. Речник Західного угруповання військ рф Сергій Зибінський стверджував, що російські війська захопили п’ять українських опорних пунктів і чотири спостережні пункти під час боїв біля залізничної станції Сеньківка та Масютівка (обидві за 12-14 км на північний схід від Куп’янська).
російські військові блогери стверджували, що російські війська просунулися на три кілометри в невизначеному районі на куп’янському напрямку, захопили залізничну станцію Мовчанове (на північ від залізничної станції Сеньківка) і атакували українські позиції на захід і південь від Лиману Першого (11 км на північний захід від Куп’янська). Також вони стверджують, що російські війська просунулися до невизначених позицій на річці Оскіл у куп’янському напрямку.
ISW констатує, що не спостерігалося візуального підтвердження жодної з цих заяв з російської сторони. У Генштабі України повідомляли, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Надії (15 км на південний захід від Сватового), Макіївки (22 км на північний захід від Кремінної), Невського (18 км на північний захід від Кремінної), Діброви (7 метрів на південний захід від Кремінної) та в районі Серебрянського лісу.

Наступ ЗСУ

Зі свого боку українські сили продовжували наземні атаки на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і не просунулися 21 липня. Міноборони росії стверджувало, що російські сили відбили дві контратаки українських військ в районі Куп’янська поблизу Лиману Першого та Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська) та атаки в районі Кремінної поблизу Діброви, Ковалівки (10 км на південний захід від Сватового), Кармазинівки (12 км на південний захід від Сватового), Золотарівки (12 км на південь від Кремінної).

російські військові блогери значною мірою підтвердили заяви Міноборони та додатково стверджували, що російські війська відбили українську бронетехнічну атаку поблизу Торського (15 км на захід від Кремінної).

Українські війська продовжували контрнаступальні операції на північному та південному флангах Бахмута та досягли обмежених успіхів 21 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 липня, показують, що українські війська просувалися вздовж траси E40 (Бахмут-Слов’янськ) на північний схід від Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута).

Генштаб України повідомив, що українські війська продовжували наступальні дії на північ і південь від Бахмута, де російські сили розгорнули підкріплення. Український Генштаб повідомив, що тривають запеклі бої на напрямках Оріхово-Василівка-Парасковіївка (до 8 км на північ від Бахмута) та Кліщіївка-Андріївка (7-10 км на південний захід від Бахмута).
Нагадаємо, що за даними Генерального штабу ЗСУ, українські військові наступають у Запорізькій області та змогли атакувати 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ ворога.
Раніше ми писали, що Україна контролюватиме небо над тимчасово окупованими росіянами територіями, коли Повітряні сили матимуть більше сучасних систем ППО, а також західні винищувачі F-16.
Також нагадаємо, що російські диверсійно-розвідувальні групи вкотре намагалися проникнути на територію Чернігівської та Сумської областей.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності