Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Уряд Грузії показав слабину, тож мітинги тривають, – Захід вимагає зміни уряду

Незважаючи на заяву керівної партії «Грузинська мрія» про відкликання з парламенту скандального законопроєкту про «іноагентів», його опоненти мають намір знову зібратися на акцію протесту в центрі Тбілісі у четвер і мітингувати, доки Грузія не візьме «гарантований прозахідний курс».

Про це заявив на брифінгу член партії «Гірчі – Більше свободи» Цотне Коберідзе, повідомляє видання SOVA.

За словами Коберідзе, мітинг розпочнеться о 19:00 на проспекті Руставелі.

Демонстранти вимагають ясності від влади, як саме вона планує відкликати законопроєкт «Про агентів іноземного впливу», а також негайного звільнення всіх затриманих протестувальників.

«Сьогодні неодмінно буде акція! Є багато молодих людей, які не довіряють «Грузинській мрії» і вважають, що гарантом зближення країни із Заходом є ми», – заявив Коберідзе.

За його словами, протести не припиняться, поки Грузія не візьме «гарантований прозахідний курс».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За два дні протестів у Грузії затримали понад 130 осіб.

«Ми не віримо російській мрії (партії влади «Грузинська мрія», – ред.) на слово, бо вони неодноразово «кидали» наше суспільство. Тому важливо робити щось, а не давати обіцянки. Це не можна вважати досягнутою перемогою, особливо на тлі того, коли десятки молодих людей заарештовані, а місцеперебування багатьох невідоме. Усі вони мають бути звільнені. Наша протестна хвиля і боротьба не припиняться, доки не буде гарантована європейська перспектива Грузії», – наводить «Перший канал» слова депутата опозиційного «Національного руху» Іраклія Фавленішвілі.

Нагадаємо, 7 березня, парламент Грузії у першому читанні підтримав законопроект про «іноземних агентів». Документом пропонувалося надавати статус «агентів іноземного впливу» ЗМІ та громадським організаціям, що отримують фінансування з-за кордону.

Після цього у центрі Тбілісі розпочалася багатотисячна акція протесту, проти якої влада застосувала поліцейський спецназ, водомети і сльозогінний газ.

Нагадаємо, після бурхливих протестів 7 і 8 березня керівна партія Грузії оголосила, що вирішила відкликати скандальний законопроєкт про «іноагентів».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності