Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Соросята” не пропустять Закону проти пропаганди педофілії, трансгендеризму та гомосексуалізму

У Верховній Раді 19 листопада вчергове зареєстрували проєкт закону проти “пропаганди гомосексуалізму та трансгендеризму”, але цього разу до переліку додали ще “педофілію”.  

Відповідна картка законопроєкту №6327 міститься на офіційному сайті Верховної Ради.

Так, ініціатива передбачає внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо “відповідальності за пропаганду відхилень від конституційних норм сім’ї, дитинства, материнства і батьківства”. Серед авторів законопроєкту – народний депутат від фракції “Слуга народу” Георгій Мазурашу, який у липні минулого року вже виступав з подібною ініціативою. Її ще в лютому зняли з розгляду.

У новому проєкті закону за “пропаганду педофілії і, або гомосексуалізму і, або трансгендеризму і” пропонують карати штрафами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
«Стаття 180-2. Пропаганда педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму.
1. Пропаганда педофілії, або гомосексуалізму, або трансгендеризму –
тягне за собою накладення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на громадян (фізичних осіб) та у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян накладення штрафу на юридичних осіб.
ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:
2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, –
тягнуть за собою накладення штрафу у розміріт трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян для фізичних осіб та у розмірі п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для юридичних осіб.
3. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені посадовою особою –
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Примітка. Під педофілією слід розуміти стосунки сексуального характеру між повнолітньою особою та особою, що не досягла шістнадцятирічного віку.
Під пропагандою педофілії слід розуміти будь-які з наступних дій: публічне визнання педофілії одним із варіантів норми або реклама педофілії, що здійснюється через засоби масової інформації, промови, вигукування гасел, друк, виготовлення, розповсюдження, демонстрацію плакатів, книг чи інших друкованих або виготовлених власноруч чи електронних матеріалів; публічне заперечення наявності негативних наслідків для дітей, що постраждали від педофілії, або визнання, що за наявності добровільної згоди дитини педофілія не є шкідливою, що здійснюється через засоби масової інформації, промови, вигукування гасел, друк, виготовлення, розповсюдження, демонстрацію плакатів, книг чи інших друкованих або виготовлених власноруч чи електронних матеріалів; виготовлення, розповсюдження, демонстрація фільмів чи інших відеоматеріалів (в тому числі мультфільмів), що містять стосунки сексуального характеру між повнолітньою особою та особою, що не досягла шістнадцятирічного віку.
Під гомосексуалізмом слід розуміти стосунки сексуального характеру між особами однієї статі.
Під пропагандою гомосексуалізму слід розуміти будь-які з наступних дій: виготовлення та/або поширення, а також публічне використання продукції, що містить ЛГБТ-символіку; публічне визнання одним із варіантів норми, реклама або заклик до укладання будь-яких видів шлюбів, не передбачених Конституцією України, що здійснюється через засоби масової інформації, промови, вигукування гасел, друк, виготовлення, розповсюдження, демонстрацію плакатів, книг чи інших друкованих або виготовлених власноруч чи електронних матеріалів; публічний заклик чи реклама участі в стосунках сексуального характеру між особами однієї статі, визнання таких стосунків одним із варіантів норми або заперечення підвищеного ризику гомосексуалістів заразитися ВІЛ, що здійснюється через засоби масової інформації, промови, вигукування гасел, друк, виготовлення, розповсюдження, демонстрацію плакатів, книг чи інших друкованих або виготовлених власноруч чи електронних матеріалів; публічна демонстрація стосунків сексуального характеру між особами однієї статі або виготовлення, розповсюдження, демонстрація фільмів чи інших відеоматеріалів (в тому числі мультфільмів), що містять стосунки сексуального характеру між особами однієї статі.
Під трансгендеризмом слід розуміти самоідентифікацію особи не відповідно до її біологічної статі.
Під пропагандою трансгендеризму слід розуміти будь-які з наступних дій: реклама гормональної терапії чи хірургічної операції зі зміни статі або заклики до використання такої продукції чи послуг; публічне визнання трансгендеризму одним із варіантів норми або реклама трансгендеризму, що здійснюється через засоби масової інформації, промови, вигукування гасел, друк, виготовлення, розповсюдження, демонстрацію плакатів, книг чи інших друкованих або виготовлених власноруч чи електронних матеріалів.».

Крім цього законопроєкту депутати також зареєстрували ще два пов’язаних тематично: “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність до Конституції норм про охорону сім’ї, дитинства, материнства і батьківства” під номером 6325 та “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо недопущення витрачання бюджетних коштів на пропаганду педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму” під номером 6326.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зауважимо, що представники т. зв. “групи Сороса” (соросята), що сидять на різноманітних грантах цього мультимільярдера і екс-офіцера СС начистської Німеччини у роки ІІ Світової, якого уже давно звинувачують у моральному розкладанні світу, відразу ж підняли вий через підконтрольні їх шефу медійні концерни по всьому світу про чергову спробу порушення прав людини в Україні. А також вони відразу ж і попередили, що даний законопроект не пройде…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Андрій Кравчук, експерт Правозахисного ЛГБТ-центру “Наш світ”, у коментарі журналістам говорить, що, на його переконання, законопроєкт не має шансів на ухвалення в поточному парламенті. Він також зазначає, що ототожнення педофілії з гомосексуальністю та трансгендерністю не має жодного сенсу з психологічного та медичного погляду.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

“Зазвичай ті, хто говорить про педофілію, яка є психічним розладом, мають на увазі розбещення неповнолітніх, що є кримінальним злочином. Гомосексуальність не є психічним розладом, а трансгендерність у майбутній редакції Міжнародної класифікації хвороб, буде депатологізована, вона не вважається явищем, яке потрібно лікувати”. 

Раніше Борис Хмелевський, керівник Мережі параюридичної допомоги, пояснював, що  законодавчі ініціативи про заборону “пропаганди” гомосексуальності й трансгендерності є антиконституційними та дискримінаційними щодо ЛГБТ:

“Сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність не можуть бути факторами обмеження прав людини на законодавчому рівні”. 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Україні подібні законопроєкти вже неодноразово виносили на розгляд Верховної Ради. Водночас їх або відкликали, або знімали з розгляду.

Закони про “заборону пропаганди гомосексуалізму” вперше ухвалили в Росії: спочатку на регіональному рівні, а потім і на федеральному. Жодна інша країна Європи (включно з Туреччиною та країнами Південного Кавказу) таких законів не має. Такі закони порушують права, гарантовані європейською Конвенцією про захист прав людини, тому Європейський суд із прав людини постійно задовольняє позови проти Росії через застосування нею цих законів і виплачує грошові компенсації особам, засудженим за ними.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності