Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В Криму братимуть воду з каналізації, а питну воду з свердловин забиратимуть у населення

Окупаційна влада Криму намагається вирішити нестачу питної води перевіреними радянськими методами.

Наразі розробляють систему очищення, щоб долучити до системи водопостачання ріку Салгір, яка багато років використується для відведення каналізаційних і стічних вод.

Голова окупаційної адміністрації Криму на засіданні штабу з ситуації з водою в Криму розповів, що, незважаючи на 70 000 кубометрів каналізаційних стоків, що скидаються в Салгир і тисячократного перевищення забруднення, річка розглядається для подачі в систему водопостачання Сімферополя.

ріка Салгір. Фото – Радіо Свобода

В той же час доцент кафедри екології та зоології Таврійської академії КФУ Володимир Подопригора заявив про створення спеціальної системи очищення стічних вод:

Система розташовується на дні водойми і адаптована для забору води помпою. У кожній зоні водойми підтримується життя певного типу бактерій, що розкладають різні азотовмісні речовини до нітритів і нітратів. Основна умова роботи активного біологічного очищення в водоймі – безперервна робота помп. Подібні системи можуть працювати без втручання людини десятиліттями

Також окупанти примусять мешканців поділитись водою з приватних свердловин. Як заявив голова окупаційної адміністрації Аксьонов (відомий в 90х під кличкою “Гоблін”):

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Якщо є якісь технічні питання, непорозуміння з власниками, значить, підключайте прокуратуру, приймайте рішення відповідно. Водопостачання – це спільна справа, вода – це для всіх, а не власність. Не буде жодної свердловини, яка не дає можливості подати воду людям, особливо в період НС. Якщо відмовляються, приймайте адміністративне рішення про примусовий викуп, якщо був такий викуп “

Інформація до теми:

По 4 л води для пиття і санвузлів,18 л для душу, – “русский рай” в Криму

Перший етап обмеження подачі води у Криму стартував…

“Донбас і Крим до України вже не повернуться”, – так Герман лобіює подачу води на півострів

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності