Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В обличчя українцям так ще ніхто не плював, як власний уряд – заява заступниці глави МОЗ

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак порадила представникам малого бізнесу, які залишились без роботи через карантин, “шукати додаткові джерела доходу“, а також тимчасово йти працювати в лікарні.

Про це вона заявила на брифінгу МОЗ, вчора, 16 листопада.

Ми обираємо такий варіант карантину, який не вб’є нашу хронічно хвору економіку.  Ми свідомі того, що якщо не буде працювати економіка, то не будуть працювати і лікарні, і не буде можливості їх профінансувати“, – сказала вона і закликала шукати інші додаткові джерела доходу, де можна заробляти під час карантину: “з дому, онлайн, дистанційно, надаючи дистанційні послуги на винос, на вивіз і тому подібне“.

Ми, медики, пропонуємо малому бізнесу перетворювати проблеми у нові можливості, як це роками робимо ми у лікарнях та поліклініках, не маючи ресурсу з жебрацькою заробітною платою, але максимально надаючи якісну медичну допомогу кожному громадянину“, – сказала Микичак.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Відставку міністра Степанова вже погоджено в Офісі Президента

Вона додала, що лікарні та центри медичної допомоги радо нададуть тимчасові робочі місця усім малим підприємцям, які зараз у вимушеному простої. За її словами, вони потребують “сильні і здорові робочі руки” – економістів, бухгалтерів, санітарів, техніків, працівників пралень і кухонь, електриків, водіїв, сторожів, вахтерів, різноробочих.

Приходьте в лікарні. Ми маємо можливість прийняти на роботу кожного. Допоможіть медицині вистояти і врятувати життя кожного з нас, наших рідних і близьких“, – наголосила заступниця голови МОЗ.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ: Україна (Байден?) заявила в ООН про потребу в імпорті робочої сили з країн третього світу, – Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В обличчя українцям так ще ніхто не плював, як власний уряд. Не можливо описати цинізм цієї останньої заяви заступниці глави МОЗ України“, – з обуренням коментує слова Микичак політичний аналітик і лікар за фахом Тарас Боднар, – “У той час, коли медики масово звільняються з бюджетних державних медзакладів, заступник міністра і лікар пропонує людям “з вулиці” без належних елементарних медичних знань йти працювати у лікарні й наражати на небезпеку власне життя та оточуючих. І це за цю сміхотворно мізерну зарплату, про підняття якої нам Шмигаль так розповідає, як колись дід Панас казки дітям… Уся ця “шмигальщина”, дозволю собі ввести до словника такий термін, доводить тільки одне – геноцид в Україні проти власного народу, який уже триває роками, входить у свою кульмінацію“.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ: Третина українців опиниться незабаром за межею бідності, – ООН

Нагадаємо:

У понеділок, 16 листопада, голови міст, керівництво Кабміну і Міністерства охорони здоров’я провели онлайн-зустріч, на якій обговорювали норми і правила карантинних заходів. На зустрічі були присутні прем’єр-міністр Денис Шмигаль, представники МОЗ та епідеміологи. Серед мерів були, зокрема міські голови, які відмовилися виконувати рішення уряду про карантин вихідного дня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Від 14 листопада в Україні ввели локдаун на вихідних та посилили загальнодержавний карантин: що потрапило під заборону
в Україні почав діяти карантин вихідного дня. Однак кілька міст, серед яких Львів, Одеса, Черкаси, Слов’янськ і Краматорськ, відмовилися від такого карантину, посилаючись на збитки для бізнесу та місцевих бюджетів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності