Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

В Україні й далі порушують мовний закон, – омбудсмен

У січні – лютому 2023 року зафіксували 455 звернень про порушення мовного закону в Україні. Вони стосуються насамперед вебресурсів та сфери обслуговування.

Про це заявив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь під час етері «Еспресо».

«Ми нещодавно оприлюднювали свою статистику: 455 звернень надійшло протягом січня – лютого. Вони стосуються сфери обслуговування й інтернет-ресурсів, зокрема відсутності стартових сторінок українською мовою в інтернет-магазинів і сайтів», – наголосив мовний омбудсмен.

Тарас Кремінь зауважив, що порівняно з 2022 роком частка порушень мовного закону з боку посадовців скоротилася до мінімуму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Омбудсмен вважає: коли міський голова використовує державну мову, він контролює дотримання закону з боку підлеглих, впливає на мовну ситуацію в певній області й країні загалом.

Нагадаємо, що Тарас Кремінь вважає, що політика русифікації української системи освіти на тимчасово окупованих територіях є частиною тактики росії, спрямованої на викорінення національної ідентичності.

В захопленому росіянами Бердянську російські окупанти провели обшуки в родинах, які відмовляються віддавати дітей до російських шкіл.

В окупованому Маріуполі масово перевіряють телефони у школярів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності