Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ВЧЕТВЕРТЕ розпуск парламенту і перевибори в Ізраїлі

Ізраїльський прем’єр-міністр Нафталі Беннет заявив у понеділок, що зробив усе, що в його силах, для збереження очолюваного ним уряду, але визнав, що рішення розпустити Кнесет (парламент) наступного тижня та провести вибори є правильним для Ізраїлю. Крім того, новим прем’єром тимчасово стане Яір Лапід.

Згідно з коаліційною угодою, у цьому випадку пост прем’єр-міністра залишить Нафталі Беннет, а урядом керуватиме міністр закордонних справ Яір Лапід доти, доки нове не буде приведено до присяги. Про це пише видання The Times of Israel.

Повідомляється, що коаліція представить законопроєкт про добровільний розпуск 24-го скликання ізраїльського Кнесету та призначення нових виборів наступного тижня. Після розпуску Кнесета Яір Лапід стане тимчасовим виконувачем обов’язків прем’єр-міністра, поки не приведуть до присяги новий уряд. Це прописано у коаліційній угоді.

У виданні зазначають, що з огляду на юридичні та святкові обмеження вибори очікуються наприкінці жовтня. За інформацією журналістів, найімовірніша дата виборів — 25 жовтня 2022 року.

Зазначимо, що останні вибори до парламенту Ізраїлю відбулися 23 березня 2021 року. Вони стали четвертими позачерговими виборами до Кнесету за останні два роки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 26 травня видання Axios повідомляло, що уряд Ізраїлю не дозволив постачати в Україну протитанкові ракети Spike. Влада країни запевнила, що передаватиме українській стороні лише нелетальне озброєння.

Також уряд України вкотре запитує Ізраїль про обіцяну ним Києву медичну допомогу, якої досі чомусь нема…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності