Про це повідомляє CNN.

Відзначається, що Байден пройде щорічне медичне обстеження колоноскопію (обстеження кишківника через анальний отвір) й для цього буде потрібна анестезія. У зв’язку з цим Байден не зможе тимчасово виконувати свої обов’язки.

Як було при Президентові Джордже Буше у 2002 і 2007 році, відповідно до зазначеної в Конституції процедури, президент Байден передасть свої повноваження віце-президенту на короткий період, коли буде перебувати під анестезією“, – повідомила спікер Білого дому Джен Псакі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Харріс буде працювати з офісу, який був їй відведений для виконання обов’язків віце-президента.

При цьому не повідомляється, в якому стані перебуває президент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Спікер Білого дому Джен Псакі у Twitter повідомила, що Байден вже повернувся до виконання своїх обов’язків після планового медичного огляду у медичному центрі ВМС США імені Уолтера Ріда.

Президент поговорив з віце-президентом Камалою Гарріс та керівником апарату співробітників Білого дому Роном Клайном об 11:35 ранку (18:35 за Києвом)“, – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За її словами, американський президент був у гарному настрої та вже провів перші телефонні розмови.

Раніше спікер Білого дому Джен Псакі злягла з COVID-19 перед поїздкою на саміт G20. Позитивний тест на коронавірус отримали всі члени її сім’ї. У зв’язку з цим вона вирішила не їхати з президентом США Джо Байденом на саміт “Великої двадцятки” в Рим.

Пізніше помічник Байдена, який супроводжував його на міжнародних зустрічах в Європі, також отримав позитивний результат тесту на COVID-19 перед поверненням до США.

Цікаво, що в західних дипломатичних колах уже давно говорять, що Джо Байден хворий хворобою Альцгеймера, але це офіційно приховують від загалу, що видно по його рішеннях та вчинках: кількаразово впав з трапу літака, гучно пукнув на саміті у присутності Британської королівської родини, неодноразово засипав під час важливих зустрічей і т.д.. І це у той час, коли на рік молодший його запеклий ворог Дональд Трамп, кажуть, дозволяє собі ще чарчину другу віскі чи поволочитися за молодими кралями. Тому не дивно, коли говорять, що США уже давно насправді керує не Байден, а його текмношкіра віце-президент Камала Харріс, яку називають таємним лідером руху BLM та закидають їй початок чорного “апартеїду” в США над білими…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО із відкритих джерел