Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Вперше за 7 місяців і після входження Франківська у помаранчеву зону зібралася президія громадської ради ІФ ОДА

5 серпня, через два дні після введення Кабміном міста Івано-Франківська і Тисменицького району області до помаранчевої карантинної зони,  в Івано-Франківській ОДА відбулося перше за останні 7 місяців засідання президії Громадської ради при ІФ ОДА.

Усі присутні були в масках.

За цим ретельно стежив керівник Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Володимир Джигіта у супроводі ще двох працівників управління.

Як пояснили на засіданні очільник ОДА Віталій Федорів та голова громадської ради Віталій Перевізник, що досі, у зв’язку із пандемією коронавірусу і карантином, у них не було такої змоги збирати скликати збори ради чи її президії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А провести дане засідання президії після 7-ми місячної перерви, мабуть, допомогли чи то старт підготовки до місцевих виборів, чи то введення Кабміном обласного центру Прикарпаття до помаранчевої карантинної зони?

Губернатор повідомив, що з моменту його призначення т.в.о. голови області, а згодом і її головою, він увесь час активно взаємодіє із громадською радою та різними громадськими організаціями, з сотнею з яких він уже підписав меморандуми про співпрацю та постійно консультується з ними щодо шляхів подолання пандемії на Прикарпатті, завдяки чому Прикарпаття під його головуванням показало значно кращі показники боротьби із пандемією аніж сусідні Львівська, Тернопільська, Чернівецька та Закарпатська області.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Лава запасних у Президента закінчилась, – призначено нового очільника Прикарпаття

Про справжній критичний стан із пандемією на Івано-Франківщині читач може прочитати в безлічі публікацій багатьох вітчизняних ЗМІ, на урядових сайтах, а також із заяв головних лікарів лікувальних установ області, які чомусь чи не щотижня, раз у них усе так добре, благають про допомогу громадськості та волонтерів через критичний стан забезпечення їхніх установ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ба, більше того, голова ІФ ОДА заявив, що він сподівається вже на днях вивести Івано-Франківськ із помаранчевої зони у зелену. Як це можливо так швидко, та ще й минаючи жовту зону посередині між ними, мабуть, не знають навіть найвідоміші світові ілюзіоністи.

Щоправда, Віталій Федорів, мабуть, забув, як нещодавно через його втручання та директора департаменту охорони здоров’я Ірини Кобельської (економіста за фахом) в справи компетенції Обласної ради, а саме призначення генерального директора комунального підприємства “Обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” відбулося кілька страйків лікарів, де понад триста медиків погрожували звільнитися з роботи і тим самим зірвати на невизначений час роботу найбільшої лікувальної дитячої установи області

ЧИТАТИ ДО ТЕМИ:

Як забув Віталій Федорів й про те, що саме він від лютого місяця цього року зі своїм профільним Департаментом охорони здоров’я, заступником директора якого він (інженер-економіст за фахом) раніше працював, ігнорує співпрацю із профільним медичним комітетом даної громадської ради і не допускає її представників до участі в засіданнях, що відбуваються в ІФ ОДА з приводу боротьби із коронавірусом. Хоча серед цих ігнорованих губернатором представників один є заслуженим лікарем України, інші – вищої категорії, а також лідери інвалідських організацій і ін. (читайте у додатках 1, 2, 3 наприкінці статті).

На запит із цього приводу пан Федорів тоді спробував перевести всі стрілки на голову громадської ради при ІФ ОДА Віталія Перевізника, який після запровадження в Україні у березні цього року карантину вийшов на контакт із комітетами напередодні зборів президії громадської ради 4 серпня, до цього часу він мабуть законослухняно перебував на самоізоляції?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До речі, впровадження у березні вседержавного карантину аж ніяк не перешкоджало даному проігнорованому губернатором профільному медичному комітету громадської ради регулярно проводити збори його членства у фізичному чи онлайн-режимі, копії протоколів яких регулярно подавалися до ІФ ОДА.

Далі голови профільних комітетів і члени президії громадської ради цікавилися у очільника області готовністю навчальних закладів до початку нового навчального року, питаннями наслідків ліквідації нещодавньої нищівної повені на Прикарпатті і т.ін.

Не забули вони також і поцікавитися думкою губернатора, як представника державної влади в області, його думкою щодо законопроекту народного депутата провладної і пропрезидентської партії Дубінського щодо громадських організацій, т.зв. “грантоїдів”. Адже ні для кого не секрет, що сьогодні більшість новостворених в Україні громадських організацій живуть за рахунок різноманітних грантів, які дозволяють їхнім керівникам роками ніде офіційно не працювати і при цьому жити “на широку ногу”. Нагадаємо, що раніше Давид Жванія казав, що завдяки Петру Порошенку в Україну проникла безліч агентів іноземного впливу, які завдяки своїм грантам громадським інституціям здійснюють вплив на громадську думку і тим самим намагаються контролювати діяльність влади і т.ін..

На сам кінець присутнім головам профільних комітетів головою громадської ради при ІФ ОДА Віталієм Перевізником було запропоновано подати наступного тижня план роботи їхніх комітетів до кінця року, не зважаючи на те. Хоча за логікою методології робити це було необхідно у грудні минулого року, чи, принаймні, у січні цього, а не всередині 8-го календарного місяця.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дана пропозиція була прийнята на голосуванні, – необхідний для цього кворум був, адже зі слів головуючого Віталія Перевізника відсутнім був тільки голова одного комітету. Відсутність ж голови другого комітету, у справах волонтерства і благодійгої діяльності, який у цей день перебував на конференції у Львові, чомусь не була помічена. Як співалося у відомій совдепівській пісні: “…отряд не заметил потери бойца“.

Отож демократія на Прикарпатті діє і набирає передвиборчих обертів.

Одночасно і пропорційно скоєнню нових порушень діючого законодавства. Користуючись своїми правами Редакція “ЗЛ” задає питання керівництву громадської ради і її профільному комітету з питань дотримання законності і захисту прав людини:
– Скільки разів було порушено вимоги нормативних документів на засіданні ГР 04.08.2020 р. ?
Які норми права були порушені і ким ?
Редакція знає відповідь на них, але хоче впевнитись, чи знають і виконують вимоги права ті, хто повинен стояти на їх сторожі…

***

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Додаток 1 :

Додаток 2 :

Додаток 3 (звертаємо увагу на дату документа):

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності