Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Вступ України до кіберцентру НАТО теж БЛОКУЮТЬ “ДРУЗІ”

Угорщина заблокувала приєднання України до Об’єднаного центру з кібероборони НАТО (CCDCOE).

Про факт блокади однією з держав Альянсу напередодні повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

Правом вето скористалася саме проросійська Угорщина.

«Є така інституція, яка має назву Кібер-НАТО. І ми влітку минулого року подали туди відповідні документи, пройшли всі відповідні верифікації. І там так само, як в НАТО, консенсусом приймаються рішення. Так от: одна з європейських країн відмовила в участі нашій країні в цій поважній інституції», – заявив Данилов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, в ніч на 14 січня 2021 року хакери зламали низку урядових сайтів, зокрема Міністерства освіти, Міністерства закордонних справ, порталу «Дія», Нацбанку тощо, й оприлюднили своє повідомлення трьома мовами – українською, російською та польською. У тексті зазначається, що українцям слід боятися та чекати помсти за «Волинь, Полісся, УПА та історичні території». Крім того, у повідомленні зазначили, що хакери вкрали особисті дані українських громадян.

Атака виявилася найпотужнішою в країні за останні 4 роки. В СБУ та Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що витоку даних не сталося.

У МВС зазначили, що кібератаку була спланована і проведена російськими спецслужбами.

17 січня невідомі зламали форум системи державних закупівель Prozorro. Крім того, Шевченківський суд втратив доступ до своїх електронних систем.

Наприкінці січня, хакери атакували офіційний сайт України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Держспецзв’язку розповіли про нові кібератаки з віддаленим доступом.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності