Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Викрито фабрику з виробництва фальшивих тестів на COVID-19 (фото). Що з карантином ?…

Працівники податкової міліції ГУ ДФС у Харківській області виявили незаконне виробництво наборів для відбору і транспортування біологічного матеріалу для тестування на наявність коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба ДФС.

У ДФС повідомили, що під час досудового розслідування встановлена група харків’ян, які з метою особистої наживи, у 2020 році налагодили підпільне виробництво наборів для відбору біологічного матеріалу для тестування на наявність COVID-19, які, в подальшому, через підставних фізичних осіб – підприємців поставлялися до лікарських установ.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Вказана група осіб, з метою приховування злочинної діяльності та введення покупців в оману, в супровідних документах на продукцію зазначали інші (легальні) місця її виготовлення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виробництво наборів проводилось з грубим порушенням правил та норм їх виготовлення. У шахраїв вилучили засоби для тестування на суму близько 12 мільйонів, 200 тисяч одиниць готових наборів, а також сировину для виробництва ще біля 400 тисяч.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

«Слідство триває. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до організації незаконного бізнесу», – додали в ДФС.

Нагадаємо, у Херсоні за фактом закупівлі ПЛР-тестів в компанії «Укргентеху», СБУ розпочало кримінальне провадження. Вказувалося, що держустанова закупила засоби (тести), які є нерекомендованими до використання у медзакладах на підставі досліджень вірусологічної референт-лабораторії «Центру громадського здоров’я МОЗ України».

І дійсно, ще в травні ПЛР-тести «Укргентеху» досліджували на відповідність заявленим характеристикам у ЦГЗ МОЗ. Про це, зокрема, йшлося у листі ЦГЗ МОЗу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Заявлені виробником значення чутливості і специфічності даної тест-системи не підтверджені верифікаційними дослідженнями у практичних лабораторіях. З огляду на результати верифікації, використання такої тест-системи не може здійснюватися в установах охорони здоров’я для етіологічної діагностики COVID-19», – йдеться у документі Центру за підсумками проведених досліджень.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності