Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Як українські дипломати контрабандистами золота стали, з’ясував Суд

Cуд розкрив подробиці справи з перевезенням співробітниками українського посольства в Польщі іноземної валюти, золота і контрабандних цигарок.

Про це йдеться у повному тексті постанови від 9 грудня.

Суд вирішив конфіскувати все, що порушник намагався таємно перевезти — 68 835 євро, 140 230 доларів США, 12 100 польських злотих, а також 327 позицій ювелірних виробів із золота (в тому числі із вставками), грануляту із золота, золотих злитків і монет, лому із золота.

Також суд оштрафував чоловіка у розмірі 100% вартості товарів — на 26,8 млн грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Згідно із законодавством, звинуваченим у справі виступає водій транспортного засобу, який здійснював перевезення вантажу. Водночас у справі фігурують й інші особи, зокрема, і дипломатичний кур’єр з направленням до Львова з Варшави.

Інші подробиці справи раніше не були відомі.

Тепер з’ясувалося, що ювелірні вироби і валюта перевозилися в машині посольства України в Республіці Польща під виглядом дипломатичної пошти.

Коли вилучене майно арештовували, то представник посольства України в Польщі на судове засідання не з’явився. Суд тільки отримав заяву, в якій представник посольства просив з метою забезпечення нормального функціонування дипломатичної установи і транспортного забезпечення низки невідкладних заходів міжнародного характеру віддати мікроавтобус на відповідальне зберігання до посольства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водія 1 квітня минулого року звільнили з роботи в посольстві “у зв’язку із вчиненням дисциплінарного проступку”. Коли його судили за адміністративне правопорушення (переміщення товарів через кордон із приховуванням від митного кордону), то він відмовився від будь-яких пояснень.

Нагадаємо, з України намагалися вивезти 10,05 г рідкісного та найдорожчого металу у світі осмію на 2 мільйони доларів. Порушників затримали під час проведення митного огляду у міжнародному пункті пропуску «Кучурган-Первомайськ».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності