Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

За яйці – нікого, а ось за бронежилети взяли екс-начальника департаменту закупівель Міноборони

СБУ викрила екс-начальника департаменту Міноборони на розтраті понад 100 млн грн державних коштів, повідомили в СБУ.

“За матеріалами слідства, цей посадовець закупив для ЗСУ майже 3 тисячі бронежилетів на понад 100 млн грн. Втім, за даними декількох незалежних експертиз, дані вироби не відповідають вимогам IV класу бронежилетів і не можуть належним чином захистити українських воїнів”, — йдеться у повідомленні.

Наразі, за матеріалами СБУ, посадовцю оголошено про підозру. Йдеться про перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також вчинення кримінального правопорушення групою осіб.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

“Крім того, СБУ проводить слідчі дії щодо інших посадовців у секторі безпеки й оборони, які можуть бути причетними до протиправної діяльності та шкодять держбезпеці. Це комплекс заходів спрямований на зміцнення обороноздатності нашої держави”, — йдеться у повідомленні.

Заходи з вкриття правопорушників здійснювали слідчі Головного слідчого Управління СБУ та співробітники Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою СБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора.

Раніше стало відомо, що у Міноборони звільнили з посади директора департаменту закупівель Богдана Хмельницького після того, як розгорівся скандал через закупівлі для війська, в тому числі скандальних яєць по 17 грн. Про це повідомила голова антикорупційного комітету ВРУ Анастасія Радіна. Перед тим стало відомо про звільнення заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова, який написав заяву про звільнення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***

Також Кабмін сьогодні звільнив керівництво митниці:
Зокрема, звільнений в.о. голови митної служби В’ячеслав Демченко, а також перший заступник Олександр Щуцький та заступник голови Руслан Черкаський.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності